15% stijging bezettingsgraad Buitenleven Vakanties

ewoud_faber_01
Ewoud Faber

Het resultaat van jaar 1 in de samenwerking tussen Buitenleven Vakanties, Stratech en Snakeware is bekend. De aanbieder van exclusieve vakantiewoningen in de Nederlandse natuur heeft de bezettingsgraad met maar liefst 15% zien stijgen.

 

Directeur a.i. van Buitenleven Vakanties, Robert Dorenbusch, licht de stijging toe: "Er is een steeds groter wordende doelgroep die niet meer per se vermaakt wil worden op de vakantieparken, maar die zichzelf wil vermaken in de natuur. Deze doelgroep heeft de iets hogere kosten, gerelateerd aan de hogere beheerkosten voor een woning midden in de natuur, er graag voor over." De grote tevredenheid van de gasten leidt tot een hoge loyaliteit en veel mond-tot-mond reclame. Belangrijk voor Buitenleven Vakanties is dan ook het bewaken van het concept waar een woning aan moet voldoen. Het gaat hierbij om kwaliteit boven kwantiteit.

 

Eigen verhaal.

Elke Buitenleven Vakanties vakantiewoning is opvallend in zijn soort en vertelt een eigen verhaal. In elke woning wordt gebruik gemaakt van hout van eigen bodem. Zelfs de houtkachel, waarbij je heerlijk wegdroomt, wordt gestookt met hout uit eigen bossen. Bij Buitenleven Vakanties is de natuur de gastvrouw. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze liggen op unieke plekken in de natuur. Overdag genieten van de natuur, al wandelend of fietsend, 's avonds met een glas wijn bij de houtkachel.

 

“Wanneer je een woning boekt op www.buitenlevenvakanties.nl willen wij mensen het gevoel geven dat ze vanuit de natuur de vakantie boeken. Het is een combinatie van de prettige gebruikerservaring, optimale usability en een heldere zoek & boek functionaliteit waardoor wij samen zulke resultaten behalen”, aldus Toine Dinkelberg van Snakeware.

 

Proven Technology.

“Wij hebben voor de samenwerking met Stratech en Snakeware gekozen, omdat zij hun ontwikkelingen goed op elkaar afstemmen. De functionaliteit van Stratech sluit bijna naadloos aan op de mogelijkheden van Snakeware. Dit zorgt ervoor dat wij met minimale resources veel reserveringen kunnen plaatsen”, vertelt Robert Dorenbusch over de keuze waarom zij samenwerken met Stratech en Snakeware.

 

Uitbreiding in functionaliteit.

Staatsbosbeheer heeft een heel hoog percentage vaste gasten en hiervoor heeft Buitenleven Vakanties net met Snakeware een loyaliteitsprogramma ontwikkeld. Hierdoor is Buitenleven in staat om op verschillende manieren gasten voor hun loyaliteit te belonen. Hierbij kun je denken aan kortingen, maar ook aan extra privileges zoals het automatisch melden dat de gasten eerder in de woning mogen aankomen wanneer de woning daarvoor niet is verhuurd.

 

Ook zal de uitrol van de Mijn Omgeving niet lang op zich laten wachten. In deze omgeving komt alle benodigde informatie met betrekking tot de geboekte woning samen.