Beste online Supermarkt van Nederland in de maak

ate_van_der_meer_01
Ate van der Meer

VELSEN/SNEEK– Detailresult Groep, eigenaar van onder meer DekaMarkt, gaat intensiever samenwerken met e-business specialist Snakeware uit Sneek om met DekaMarkt ‘de beste online supermarkt van Nederland’ te worden.


De partijen werken al ruim tien jaar samen en sinds 2015 is er sprake van een strategisch partnerschap. Dit jaar wordt die samenwerking nog verder geïntensiveerd. Dit vindt onder andere plaats middels intensieve sprints op basis van het Agile Scrum framework ten behoeve van de verschillende boodschappensites van Detailresult. Snakeware staat bekend als toonaangevend e-business specialist en behaalde recent de nummer 1 positie in de jaarlijkse ranking van beste e-business bedrijven in Nederland. Snakeware behoorde vorig jaar tot de eerste bedrijven die software mochten ontwikkelen voor de revolutionaire Microsoft HoloLens.

 

Ambities.

“We hebben de ambitie om aanzienlijk te groeien in het e-commerce food kanaal en willen onze klanten de beste boodschappensite van Nederland bieden,” zegt Bart Oprel, CFO bij Detailresult Groep. “Ons doel is dat iedere klant onze kernwaarden terug ziet en ervaart bij het gebruiken van onze online services. Om dit doel te kunnen realiseren zullen we ook in 2017 de nodige investeringen doen.” Snakeware wordt verantwoordelijk voor de gebruiksvriendelijke interface, de creatie, het testen en implementeren van de vernieuwde e-commerce websites. “Dankzij de resultaten die we de afgelopen jaren hebben geboekt, is er veel vertrouwen dat we Detailresult kunnen helpen om de online ambities te realiseren,” zegt Ate van der Meer, CCO van Snakeware. “Het intensiveren van ons partnership is daarom een logische vervolgstap.”

 

Klantperspectief.

“Service, gebruiksgemak en een unieke klantervaring staan in al onze e-commerce ontwikkelingen centraal. We willen onze klant de best mogelijke ervaring bieden,” zegt Thijs Nootenboom, Business Development Manager bij Detailresult Groep. “Dit is alleen te bereiken door voortdurend in te blijven spelen op zowel de huidige als toekomstige behoeftes van onze klanten en de markt.”

 

Naast een ultramoderne en user-oriented benadering heeft DekaMarkt de bezorgservice in de afgelopen periode sterk uitgebreid. Consumenten die woonachtig zijn in de regio van maar liefst 60 supermarkten van DekaMarkt kunnen nu al de voordelen ervaren van het online boodschappen doen. “In al deze regio’s zien we een gezonde autonome groei,” aldus Oprel.

 

Over Detailresult Groep.

Detailresult Groep exploiteert twee supermarktformules en biedt andere familiebedrijven een platform om zich aan te sluiten en synergievoordelen te realiseren. Detailresult heeft bijna tweehonderd filialen, twintigduizend medewerkers en een consumentenomzet van ruim 2 miljard euro per jaar. Meer informatie: www.detailresult.nl