De ijzers zijn onder

ewoud_faber_01
Ewoud Faber

Op zwaar sneeuwijs is Janneke vanochtend vroeg van start gegaan voor haar 22ste alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Sinds jaren is het evenement niet meer weg te denken uit de agenda van onze Janneke. Het jaarlijkse terugkerende evenement op de Weissenssee is als “alternatief” voor de tocht der tochten in 1974 ontstaan, omdat natuurijs in Nederland al jaren uitbleef.

 

Training.

Mocht de tocht der tochten in Nederland komen, dan is Janneke er helemaal klaar voor. Elke woensdagmiddag, zomer of winterijs, bindt ze haar schaatsen onder in één van de Friese ijshallen.

 

Sneeuwijs. 

De training voor de alternatieve Elfstedentocht verliep dan ook soepel. Ze had zo mee kunnen gaan als trainingspartner van Ireen Wust naar de olympische spelen. Rake klappen. Glijden op het rechte stuk. Versnellen in de bochten. Helaas zijn de omstandigheden op de Weissensee niet om te glijden, maar is het een strijd tegen de elementen. Hoeveel km zal Janneke dit jaar halen? Volg haar race op: http://live.ultimate.dk/desktop/front/?eventid=2023047&language=nl en zoek op Janneke van Beek.