De roep naar digitaal talent

ewoud_faber_01
Ewoud Faber

In verschillende media is de schreeuw naar digitaal talent te horen. Er is een gebrek aan talent. Talent dat ons kan ondersteunen bij de transitie naar de data gedreven economie. Eerste reactie is dan te roepen dat investeren in goede scholing een vereiste is. Helemaal mee eens, maar wij hebben daar als bureau ook een grote rol in. Onze rol is om met deze talenten te experimenteren. Met ze te gaan samenwerken op een door hun gewenste manier. Door ze een platform te geven waar zij zich kunnen ontwikkelen. Waar ze kunnen vallen. Waar ze kunnen opstaan. Waar ze mogen werken aan hun digitale- en datavaardigheden.

 

“Success is not final, failure is not fatal: it’s the courage to continue that counts.” – Winston Churchill.

 

Het is warm. Aan de waterkant zit ik te werken. Laptop op schoot en mijn telefoon binnen handbereik. Het voelt als picknicken. Een heel vrij gevoel. Ik lees een artikel op NRC.nl over Sketch, een grafisch tekenprogramma voor het vormgeven van onder meer mobiele apps en websites. Opvallend. Sketch heeft nog nooit een hoofdkantoor gehad. Het team van 22, verdeeld over acht verschillende landen, werkt compleet remote. Via het digitale communicatieplatform Slack zegt iedereen “Goedemorgen”. Er zijn korte afstemsessies, maar online vergaderingen worden tot het minimum beperkt.

 

Ik denk even na. Al vrij snel komt het antwoord bij mij naar boven: “Ja, digitaal talent wil vrijheid in zijn of haar werken”. Wij moeten ze vertrouwen. Zij moeten dit vertrouwen omvormen naar goede output en dan is een samenwerking op afstand zeker niet gedoemd te mislukken. Ik denk nog eens na: “Als ik op kantoor achter de computer zit, weet ik ook niet precies wat mijn collega’s aan het doen zijn”. Ik zie geen verschil.

 

Het is tijd voor actie, want als wij op deze manier ambitieuze alfa’s en bèta’s kunnen binden, dan is het aan ons dit te ondersteunen en faciliteren. Best gek eigenlijk, want we zijn het niet gewend, maar dat gaat wel komen. Al heb ik wel een pleidooi aan alle talenten die dit lezen.

Online samenwerken is leuk, maar de vrijdagmiddag Snakeware borrel, vanaf 16:30 uur in ons eigen café, mag je echt niet missen! Er wordt gelachen en we bijten niet.

 

Solliciteren? https://www.snakeware.nl/vacatures