Front-end developer worden, hoe pak je dat aan?

ATE vd Meer24514b
Ate van der Meer

Na jaren twijfelen wist ik het opeens, ik wil front end developer worden. Thuis kun je veel online cursussen volgen, waar ik meteen mee ben begonnen, maar ja hoe gaat dat in de praktijk vroeg ik mij af. Wat doet een front end developer nou de hele dag? Een meeloopdag is de oplossing! Wat is nou een betere manier om er achter te komen of dit mijn droombaan is dan meelopen bij een bedrijf gespecialiseerd in Digital DNA, namelijk Snakeware. Na het verzenden van mijn mail met de vraag of ik een dag mocht meelopen was de afspraak snel gemaakt. Op een donderdagmiddag werd ik welkom geheten in een prachtig rond gebouw in Sneek. Ik kreeg meteen een bakje koffie aangeboden en een rondleiding door het gebouw.

 

Jacomijn Meijer deed in één dag veel nieuwe kennis op rond frontend development tijdens een meeloopdag bij Snakeware

 

Toen was het tijd voor het “echte” werk. Wat doet een front end developer, hoe ziet een dag eruit, welke kennis heb je nodig en nog meer vragen waar ik een antwoord op wou hebben. Martijn, Lead Front End Developer, en ik hebben hier uitgebreid over gesproken. De wereld van front end is groot en er valt veel te leren, waar moet je beginnen? Door mijn gesprek met Martijn heb ik de tools om mijn weg te vinden binnen deze wereld en een idee welke programma’s het beste voor mij werken en welke niet, wat mijn volgende stappen kunnen zijn, welke websites ik absoluut op moet zoeken en heel belangrijk: Hoe krijg ik een baan als beginnend front end developer!

 

Daarna op naar de afdeling om front enders aan het werk te zien, de sfeer te proeven en om te zien aan wat voor projecten zij werken. Niet alleen kreeg ik enorm veel tips waarmee ik nog uren zoet ben om mijn skills te ontwikkelen, ik voelde mij ook enorm welkom op de werkvloer. Geen vraag die niet gesteld kon worden en iedereen had tijd om mij dingen te laten zien en te leren. Het laatste uurtje mocht ik bij een wekelijkse bijeenkomst zitten waarin elkaars werk besproken werd en waar iedereen elkaar tips en trucs gaf en met oplossingen kwamen voor zaken waar tegen aan werd gelopen.

 

Ik had me geen beter bedrijf kunnen wensen waarbij ik mocht meelopen. Elkaar helpen, uitdagen en inspireren, samen als een team dit is hoe Snakeware op mij overkomt. Door deze dag bij Snakeware heb ik een duidelijk beeld van de functie en deze dag heeft voor mij de doorslag gegeven dat front end developer inderdaad mijn droombaan is.

Nu zal ik mij nog “even” door 100.000 uur tutorials heen werken;) Jacomijn Meijer.

 

P.s. Wist je dat we op dit moment bij Snakeware op zoek zijn naar een frontend specialist voor de vestiging in Sneek? Nee? Kijk dan snel op: https://snakeware.nl/over/vacature-front-end-developer