Hoe een crisis zaken op scherp zet: Snakeware verhoogt haar tarieven niet

Snakeware_Ate_2018
Ate van der Meer

Goed nieuws voor opdrachtgevers van Snakeware! Wij hebben de coronacrisis aangepakt om onze processen, producten en diensten te optimaliseren en zo nog beter op elkaar aan te laten sluiten. Daardoor hoeven wij voor het komende jaar onze tarieven niet te verhogen. 

 

"Wat gisteren goed was is morgen niet goed genoeg meer. Elke dag is een kans om zaken beter te maken. Dat is wat iedereen bij Snakeware doet en drijft en waardoor we relevant blijven."

 

In een tijd waarin de prijzen fors stijgen, hebben wij het besluit genomen om voor onze opdrachtgevers de uurtarieven nog een jaar op hetzelfde niveau te houden. Hoe dat kan? Wij geloven in het talent van onze mensen en streven naar duurzame relaties.  

 

Onze medewerkers werken intensief samen. Ze leren voortdurend van elkaar en kunnen zo elke nieuwe opdracht een stukje doelmatiger oppakken. Zo realiseren we steeds meer toegevoegde waarde, in de vorm van meer merkbekendheid en hogere omzet tegen lagere kosten. Als we processen, producten en diensten optimaal op elkaar afstemmen, ontstaat een maximaal rendement op onze samenwerking.  

 

Samenwerken zit in je DNA 

Snakeware gelooft in partnership en sterke verbindingen. Samenwerken moet meer zijn dan marketing blabla, het moet in je DNA zitten! Een echte verbinding maak je met je hart. Om een nog sterkere verbinding met onze opdrachtgevers te realiseren, hebben wij de samenwerking met hen geïntensiveerd.  

 

Wij willen een doelmatig en effectief proces en de juiste waarde toevoegen. Ons beleid en onze bedrijfscultuur zijn daarom ingericht op het aangaan van hechte partnerships voor duurzaam resultaat. Zowel intern als extern.  

 

Hoe dat er in de praktijk uitziet?  

Elke samenwerking die we op dit moment hebben met onze opdrachtgevers, wordt getoetst, intern gereviewd en krijgt, vanaf 2021, een NPS (Net Promoter Score). We kijken in hoeverre processen, producten en diensten op elkaar zijn afgestemd en hoe dit beter kan. Hier wordt veel effort in gestoken en zien we resultaat ontstaan. Het is niet perfect, maar we zijn op de goede weg. 

 

Bij het toetsen van het product kijken we bijvoorbeeld naar veiligheid, schaalbaarheid, snelheid, gemak en veelzijdigheid in gebruik. Bij het toetsen van het proces kijken we onder andere naar kansen in het integratieproces, andere manieren van plannen of efficiënter werken. Aan de hand van de resultaten kunnen we zien waar de kansen liggen en wat er moet veranderen om onze producten en diensten niet duurder te maken, maar waardevoller.  

 

Open communicatie creëert vertrouwen 

Het samen met een opdrachtgever maximaal standaardiseren van processen, producten en diensten is alleen mogelijk als we open en eerlijk met elkaar communiceren. Wij willen relaties bouwen op basis van vertrouwen. We zijn daarom transparant naar onze opdrachtgevers toe over bijvoorbeeld de opbouw van onze inkoop, onze abonnementen en uurtarieven. Door eerlijk en oprecht te zijnwillen we niet alleen vertrouwen creëren, maar ook begrip kweken bij bepaalde keuzes. We merken dat onze opdrachtgevers deze manier van werken waarderen en zelf ook actief meedenken om de samenwerking efficiënter te maken. Uiteraard betekent dit ook dat er veel gevraagd wordt en er soms hard op de inhoud gediscussieerd wordt. Altijd met respect voor elkaar en de mensen en met als uitgangspunt om zaken beter te maken. Door maximaal te verbinden, goed te luisteren en daarop te acteren, kunnen wij, zelfs in een tijd waarin prijzen stijgen, onze uurtarieven ook voor 2021 op hetzelfde niveau houden!