Koning Willem-Alexander bezoekt Snakeware

ATE vd Meer24514b
Ate van der Meer

SNEEK/DEN HAAG – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander brengt op dinsdag 23 januari een werkbezoek aan digital specialist Snakeware uit Sneek (Friesland). Het ICT-bedrijf, opgericht in 1995, haalde de afgelopen jaren regelmatig het nieuws met toonaangevende projecten en innovaties.Koning Willem-Alexander wordt op 23 januari ontvangen door Hans Hoomans (CEO), Ate van der Meer (CCO) en Johan Nieuwenhuis (CTO). Na een woord van welkom volgt een rondleiding door het bijzondere ronde pand van Snakeware. Toine Dinkelberg (CDO) zal de Koning bijpraten over ontwikkelingen op het gebied van digitale activatie. Het bezoek wordt afgesloten met een tafelgesprek tussen de bezoekers en medewerkers van Snakeware.

Eerste website
Met de Koning zal onder meer worden stilgestaan bij Augmented Reality via de smartphone, een gebied waarop Snakeware zeer actief is. Ook wordt de werking van de Microsoft HoloLens gedemonstreerd middels een project dat Snakeware in ontwikkeling heeft voor een internationale opdrachtgever in de modebranche. “Met de HoloLens worden computer graphics geprojecteerd op de echte wereld”, vertelt CCO Ate van der Meer. “Ook heeft de gebruiker de mogelijkheid te communiceren met de geprojecteerde objecten.”

Ook zal er aandacht zijn voor de allereerste webpagina ooit, draaiend op de allereerste webserver ooit. Deze pagina draait bij Snakeware, net als bij de lancering in 1991, op een originele door Steve Jobs ontworpen NeXTcube-computer.

Bijzondere dag
Thema van de dag is ‘Een gewone werkdag bij Snakeware’. Hoewel geen dag in kantoor de Gashouder gewoon is, is de ene dag is net wat ongewoner dan de ander. “Dit gaat een wel heel uitzonderlijke dag worden”, zegt Van der Meer. “Een bekroning op ons werk dat vanuit Sneek de wereld over gaat. Als Snakeware zijn we ongelooflijk trots dat wij de Koning in Sneek mogen verwelkomen. We kijken er enorm naar uit.”

Snakeware ontwikkelde onder meer de Lightcurb-app, waarop relevante video’s, foto’s en teksten verschijnen die aansluiten op de locatie waar de smartphone-gebruiker zich bevindt. Daarnaast realiseerde Snakeware voor Staatsbosbeheer een boekingssite. Kampeerders krijgen daarmee de mogelijkheid om via interactieve kiosken op de kampeerterreinen in te checken en te betalen. Ook hiervan krijgt de koning een impressie.

 

Na de rondleiding spreekt de Koning met diverse medewerkers van Snakeware over de bijdrage die het bedrijf levert aan toekomstbestendige werkgelegenheid in Friesland. Zo ondersteunt Snakeware scholen in het primair en voortgezet onderwijs met lezingen, werkgroepen en snuffelstages aan scholieren. Snakeware is in 1995 opgericht en sinds 2013 gehuisvest in de Gashouder in Sneek. Dit industrieel erfgoed is omgebouwd tot modern en energiezuinig technologiekantoor.

 

De website van het Koninklijk Huis