One small step in Artificial Intelligence

kaj_arne_ruiter_01
Kaj Arne Ruiter

Afgelopen week is er een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van ons Snakeware.cloud platform. Er is een machine learning model aan het CMS toegevoegd, dit datamodel hebben wij getraind in het ontdekken van sentiment in een tekst.

 

Met dit datamodel kun je vooraf toetsen wat het sentiment van je tekst in het CMS is en hoe dit op de lezer overkomt. De implementatie van deze sentiment analyse in de editor is een eerste stap die Snakeware zet op het gebied van Artificial Intelligence. Het lijkt maar een klein stapje, maar de mogelijkheden die machine learning biedt zijn eindeloos en zullen we met praktische tools verder gaan ontwikkelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de mogelijkheid om de productreviews in je site, in plaats van ze stuk voor stuk door te lezen, automatisch te laten analyseren? Dan is het in één oogopslag duidelijk welke reviews aandacht nodig hebben en naar welke je geen omkijken meer hebt. In een vorige blog hebben we andere toepassingen van machine learning beschreven.

 

De waarde van sentiment analyse moet zeker niet worden onderschat. Het maakt het onder andere mogelijk om nieuwe concepten vooraf te toetsen op het sentiment dat het oproept, door bijvoorbeeld een enquête. Sentiment analyse kan bijvoorbeeld worden toegepast bij een marktonderzoek voor een nieuw(e) product, dienst of logo.

 

Bèta test in cms.snakeware.cloud

Het door Snakeware ontwikkelde model is geïmplementeerd in de tekst editor om kennis te maken met machine learning en datascience. Het gaat om een bèta test, waarin we dit model een maand lang beschikbaar stellen voor al onze opdrachtgevers met een Nederlandstalige website.

 

We zouden graag feedback ontvangen van onze relaties over deze nieuwe functie in het CMS, die we nu gratis ter beschikking stellen en de ideeën horen die er bij jouw organisatie zijn om deze technologie verder te kunnen ontwikkelen. Ga daarvoor naar dit formulier.

Wil je meer weten over wat machine learning voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op via kaj@snakeware.nl (geen machine, ik besta echt :))