Run op kampeerplekken tijdens opening van het boekingsseizoen bij Logeren bij de Boswachter

janny_reitsma_01
Janny Reitsma

Onlangs heeft Logeren bij de Boswachter, de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer, het boekingsseizoen voor 2021 online geopend en daar is direct massaal gebruik van gemaakt. Op de eerste dag zijn er bijna 70% meer online boekingen gedaan dan tijdens de opening van het seizoen 2020. Er was een run op kampeerplekken op Vlieland. Ook de andere bijzondere kampeerplaatsen waar Logeren bij de Boswachter over beschikt, kregen vele boekingen. Vooral gasten op zoek naar ‘hun vaste stek’ boekten dit jaar direct op de eerste dag. "Mensen waren er als de kippen bij als het om onze kampeerplaatsen via voorkeursboekingen gaat", zegt Giel Mollema, Productmanager kamperen bij Staatsbosbeheer.

 

Afgelopen jaar heeft Logeren bij de Boswachter al een enorme groei gerealiseerd, vanwege de uitstekende natuurkampeerterreinen en natuurlijk omdat velen de keuze maakten om in Nederland de vakantie door te brengen. De kwaliteit van de dienstverlening van Staatsbosbeheer en de unieke terreinen maken dat er massaal nieuwe boekingen worden gedaan. Zo verzekeren gasten zich van een mooie plek op het natuurkampeerterrein van hun voorkeur. Daarbij wordt er gewerkt met voorkeursboekingen, waardoor gasten een plek naar keuze kunnen boeken. Bijvoorbeeld om die plek met prachtige zonsondergang te boeken en waarbij je direct het bos in loopt voor een prachtige wandeling. Van origine zijn er gasten die van generatie op generatie graag dezelfde plek boeken, zodat er elk jaar weer familiegeschiedenis wordt geschreven.  

 

Om te zorgen dat iedereen die wilde boeken ook daadwerkelijk kon boeken, hebben de teams van Staatsbosbeheer en Snakeware die hiervoor verantwoordelijk waren, het populaire natuurkampeerterrein De Lange Paal op Vlieland ’s ochtends om 9:00 als eerste beschikbaar gemaakt om te boeken. De teams hebben deze keuze, op basis van jarenlange ervaring en samenwerking, goed doordacht en wel overwogen genomen waardoor de vele bezoekers aan de site meer over de dag verspreid werden. Vanaf 13:00 uur werden ook de andere 21 terreinen van Staatsbosbeheer opengesteld, zodat gasten ook hier hun favoriete kampeerplek konden boeken. De piekbelasting, gemeten tussen 13:00 tot 14:00 uur, is hierdoor beperkt gebleven. Waardoor het Klantcontact Centrum van Staatsbosbeheer alles goed kon begeleiden en servicen. Na de piek liepen de boekingen vlot door en hebben al vele gasten hun mooie plek op één van de natuurkampeerterreinen van www.logerenbijdeboswachter.nl vastgelegd voor een heerlijke vakantie dit jaar. 

 

De voorbereiding en begeleiding van deze livegang is uitgevoerd door Nelleke Bok, functioneel beheerder bij Staatsbosbeheer en Sander Hollebrand, Engineer van Snakeware. Door tijdige afstemming zijn we er in geslaagd om, ondanks de extreme drukte, het boekingsproces vlot te laten verlopen.

Staatsbosbeheer en Snakeware hebben sinds 2015 een strategisch partnership waarbij het data driven digital bureau uit Sneek de site, boekingsstraat, boekingszuilen, software en online marketing voor haar rekening neemt. Op basis van het cross mediale software platform Snakeware.Cloud wordt dit allemaal gefaciliteerd, gemonitord en geoptimaliseerd. Waardoor al jaren een gebruiksvriendelijke en goed converterende site voor de mooiste kampeerplekken die Nederland rijk is door Staatsbosbeheer gefaciliteerd wordt, die ook bij piekbelasting stabiel en boekbaar blijft.

Kijk gerust op www.logerenbijdeboswachter.nl en boek een mooie plek op één van de prachtige natuurkampeerterreinen.