Sixpack in één dag

ewoud_faber_01
Ewoud Faber

De zon begint steeds harder te schijnen. Tijd om razendsnel in shape komen. Dat wil jij. Dat wil ik. Maar ik krijg het niet voor elkaar in één dag. Het is een proces. Een spel tussen voeding en beweging. Er sterker en fitter uitkomen. Laat de pizza dus staan. Hou de kurk eens op de fles. Om je doel te bereiken moet je soms afscheid nemen. Afscheid van (slechte) gewoontes.

 

Bordkarton.

Nee, we gaan hier geen fitness en gezonde voeding blog houden. Daar zijn andere sites beter in. Maar ook in een organisatie moet je soms afscheid nemen om je doelen te behalen. Soms met tegenzin. Je moet af van de remmende, overtollige ballast om er sterker en fitter uit te komen. En nee, ook dit kan niet in één dag. Hoe graag we het ook zouden willen. Maar laten we starten met een gezonde voeding. De bouwstoffen. En deze “voeding” komt niet uit een kant-en-klaar pakje. Het is geen astronauten voedsel. En ook niet een beetje van mezelf, en een beetje van. En daar gaat de “creativiteit” van veel bedrijven wel naar toe. Logo’s, ja die kopen we “laten we maken” tegenwoordig in India. Een website stampen we uit de grond. Een template. Binnen een dag. Klik en klaar. Is dit de gezonde voeding waarmee we onze doelen halen? Volgens mij is het prefab. Bordkarton. Voorgekookt. Boordevol e-nummers.

 

Agile.

Wij gaan samen met onze opdrachtgevers terug naar de gezonde kern. Naar de DNA. Van daaruit gaan we stap voor stap gezonde elementen toevoegen aan het kernproces. Een Agile werkwijze. Behendig, lenig en snel. Wij zijn enthousiast wat dit voor resultaat oplevert en nog belangrijker de enthousiasme die het geeft in de samenwerking met onze opdrachtgevers. Weg met het overtollige ballast. Echt bezig zijn met strategie, creativiteit en techniek. Dat is we think. We make. We check. Met communicatie. Met emotie. Met woorden en beelden. Met content en context. Niet standaard. Niet voorgekookt. En helemaal niet prefab.

 

Trainingsprogramma.

Echt doelen bereiken dan gaat het om de finesses. De details. Niet eenvoudig en best complex. Daarom geloven wij in een helder trainingsprogramma. Stap voor stap werken aan het resultaat. Daar houden we ons aan. Dat geeft ons grip. In de realisatie van een project heet dit programma een backlog. Een lijst met taken die uitgevoerd moeten worden tijdens de ontwikkeling. Met must haves. Met nice to haves. Met de belangrijkste items bovenaan. Daar is waar we ons als eerste op focussen. Op weg naar resultaat. Op weg naar die sixpack. Maar niet binnen één dag.