Snakeware Api based Headless CMS van Nederlandse makelij

Snakeware_Ate_2018
Ate van der Meer

Ons Snakeware CMS is vanaf de start in 1999 ontwikkeld voor en door eindgebruikers, oftewel de redacties en marketeers van de organisaties die middels ons intuïtieve online dashboard op een gebruiksvriendelijke wijze één of meer websites of andersoortige media met een digitale component, zoals narrowcasting (digital signage), intranet of bijvoorbeeld print, beheren.

 

We bieden al sinds jaar en dag een state of the art omnichannel en headless CMS van Nederlandse makelij. Dit jaar hebben de backend developers allerlei zaken vernieuwd en veranderd waardoor werken met onze software een nog meer voor de hand liggende keuze wordt en daarmee steeds vaker het kloppend hart vormt van vele grote (e)commerce toepassingen in binnen en buitenland. Waarbij type device of scherm, VR, AR of Mixed niet langer een uitdaging is maar gewoon een kwestie van toepassen daar waar het relevant is. Zo hebben we naast de api gebaseerde opzet onze middleware geheel vervangen en maken we nu gebruik van Vue.JS en Nuxt.JS.

 

Hierdoor zijn wij in staat om de wow app ervaring naar het web te brengen met alle voordelen van dien. We hebben al meerdere partner die gekozen hebben voor onze vernieuwde opzet en de resultaten zijn verbluffend. Sites werken intuïtief, supersnel en geven echt die app ervaring terwijl we toch gewoon de browser als vertrekpunt blijven gebruiken.

 

Voordat we Vue.JS en Nuxt kort behandelen en de voordelen opsommen geven we je graag inzicht in de voordelen van ons headless CMS.

 

Voordelen Headless CMS.

 • Je kunt content centraal beheren en op verschillende kanalen publiceren (omnichannel). Het CMS is als het ware een content magazijn.
 • Developers en contentbeheerders zijn flexibeler omdat ze niet ‘vastzitten’ aan een presentatielaag.
 • Ontwikkelaars hoeven bij de komst van innovatie veel minder aanpassingen te doen aan de back-end dan nu vaak het geval is.
 • Headless CMS kijkt niet naar hoe content wordt gebruikt, maar zorgt ervoor dat het op al die plekken is waar het nodig is wordt geplaatst (ook wel ‘Content as a Service’ genoemd)
 • Je kunt zelf ‘microservices’ kiezen die goed zijn in specifieke functionaliteiten, denk aan formulieren en marketing automation. 
 • Eenvoudig op te bouwen
 • Een site op Snakeware CMS betekent ook dat we cloudhosting via o.a. Microsoft Azure of Amazon Web Services aan kunnen bieden.

 

Vue.js en Nuxt.js.

We hanteren niet alleen het Headless Snakeware CMS, we pakken ook flink uit qua doorontwikkeling en toepassen vernieuwende techniek! Dit door het toepassen van Vue.js en Nuxt.js. 

 

Vue.js

Vue (je spreekt het uit als vju/view), is een JavaScript framework dat ervoor zorgt dat je website inhoud eenvoudig op een dynamische manier kunt tonen. Vue.js is dan ook superhandig als je een intuïtieve app achtige ervaring aan je gebruikers aan wilt bieden. Hierbij worden bepaalde componenten of functionaliteiten van een pagina herladen en weergegeven in plaats van de volledige pagina. Het klikken en (her)laden c.q. opnieuw opbouwen van de hele pagina vervalt. Hierdoor heeft de gebruiker een veel betere beleving van de hele site. Bovendien is dit JavaScript framework ontzettend klein en kunnen pagina’s vrijwel meteen geladen worden. Hierdoor reageert de site razendsnel!

 

Wat wij als Snakeware echt top vinden aan Vue.js is dat JavaScript, HTML en CSS in één component verpakt zitten. Ook wordt de code in een bepaalde volgorde geschreven, waardoor je minder kans hebt op ‘vervuilde code’. Zo kun je ook eventuele fouten sneller opsporen en kun je makkelijker samenwerken in dezelfde code. 

 

Ook handig, dit JavaScript framework heeft componenten voor alles en je kunt ze gemakkelijk opnieuw gebruiken voor andere projecten (klein en groot, nieuw en bestaand mooi voor een multibrandstrategie). Via packages biedt Vue.js ook geavanceerde features die nodig kunnen zijn voor grotere, complexe applicaties.

 

Nuxt.js

Nuxt.js is een framework dat bovenop Vue.js gebouwd is. Nuxt.js neemt de client/server distributie weg en zorgt voor de gehele UI-rendering van het project. Dat wil zeggen dat Nuxt.js bij het laden van de pagina ook daadwerkelijk de HTML opbouwt. Hierdoor kunnen zoekmachines op correcte wijze pagina’s indexeren. Normaal gesproken is JavaScript-code niet ‘zoekmachinevriendelijk’, Nuxt.js is dat dus juist wel. 

 

Omdat het grootste deel van wat Nuxt doet, tijdens de ontwikkelfase gebeurt, krijg je veel functies met slechts een paar extra kilobytes toegevoegd aan je JavaScript-bestanden. Dat betekent opnieuw: snel! 

 

Voordelen Vue.js en Nuxt.js op een rij.

De voordelen van deze frameworks:

 

 • PWA (progressive web app)
 • Component based
 • Razend Snel
 • Client side rendering (geen page reloads)
 • Werkt super makkelijk en snel met API’s (headless)
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Toekomstbestendig
 • Cross platform en browser