Snakeware digitale pionier achter Sneekweek.nl

ATE vd Meer24514b
Ate van der Meer

Eind jaren negentig registreerde Ate van der Meer de domeinnaam www.sneekweek.nl om samen met de Koninklijke Watersportvereniging Sneek te werken aan wat we ‘De Officiële Sneekweek Site’ als titel meegegeven hadden. In 2000 gingen we, voor aanvang van de Sneekweek, live met de volgende aankondiging:

Geachte watersport- en Sneekweekliefhebber,

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de invulling van 'De Officiële Sneekweek Site'. Een initiatief van Snakeware New Media
 in nauwe samenwerking met de Koninklijke Watersportvereniging Sneek.

 

Om vervolgens middels een officieel lanceermoment in de stadhuistuin van Sneek, samen met voorzitter Hugo Snoeck, ‘mister Sneekweek’ Gerlof van der Werf en Trienke Schuurmans ‘De Officiële Sneekweek Site’ en samenwerking tussen Snakeware en de Koninklijke Watersportvereniging Sneek wereldkundig te maken.

 

 

De eerste versie van de Sneekweekwebsite had, door medewerking van Richard de Jonge, het Sneekweek journaal integraal in de website opgenomen. Dus waren er elke dag volop nieuws en foto’s te vinden. Ook de uitslagen, het weer, achtergrond informatie en ruimte bieden aan de sponsoren maakten onderdeel uit van de website. Bovendien was er een interactief onderdeel waar mensen met elkaar konden chatten, zaken op het prikbord zetten of een sneekweek e-card versturen.

 

Nu 18 edities verder is er natuurlijk best veel veranderd, maar de succesformule van maximale en snelle informatievoorziening middels uitslagen, nieuws, foto’s etc die allemaal door de fantastische en fanatieke vrijwilligers van de KWS en bijvoorbeeld het mediateam vergaard en verwerkt worden is en blijft onveranderd. Anno 2017 is er een waaier van media mogelijkheden, zoals website, app, socialmedia waaronder Facebook en Twitter, narrowcasting en youtubekanaal.

 

Karst Doevendans, de voorzitter van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek, en Ate van der Meer van Snakeware hebben samen met een groep vrijwilligers, waar projectleider Gert Henk Bakker een belangrijk trekkende rol speelt en een ambitieus team van Snakeware plannen gesmeed om de Sneekweek website in zijn geheel te gaan vernieuwen. Hier zullen wij na de Sneekweek samen energie in steken om medio 2018 op alle digitale kanalen de succesformule van de Sneekweek verder inhoud te geven.

 

Wil je de Sneekweek beleven? Volg het zeilfestijn via:

 

www.sneekweek.nl
www.facebook.com/sneekweekzeilen
www.twitter.com/sneekweekzeilen (nieuws)
www.twitter.com/sneekweek (wedstrijd updates)
www.youtube.com/sneekweekzeilen