Snakeware opent locatie in Groningen

Snakeware_Ate_2018
Ate van der Meer

GRONINGEN/SNEEK – De prijswinnende digital specialist Snakeware, die eerder dit jaar nog Koning Willem-Alexander op bezoek kreeg, opent een nieuwe vestiging in Groningen. De opening van de nieuwe locatie valt samen met het besluit om de dienstverlening te verbreden. Zo gaat Snakeware zich onder andere ook richten op het ontwikkelen van digitale producties via open-sourceplatformen. “Wij willen dicht bij jong talent en innovaties zitten en Groningen is booming op dat gebied.”


Door de opening van de nieuwe locatie wil Snakeware jong talent aan zich binden, de expertise uitbreiden en verder bouwen aan ‘de nieuwe standaard’ op het gebied van open platformen. Na bijna 25 jaar te hebben gewerkt op basis van eigen software, komt Snakeware met deze stap tegemoet aan de groeiende vraag in de markt. “Wij gaan onze ervaring, omvang en processen nu ook inzetten voor opensource-vraagstukken, waarbij privacy, security en continuous delivery centraal staan”, vertelt Ate van der Meer, CCO van Snakeware. Met dit doel werd eerder dit jaar ook al een nieuwe vestiging in Amsterdam geopend. “We bieden onze medewerkers en opdrachtgevers nu de mogelijkheid om in Amsterdam, Sneek of Groningen samen te werken aan innovatieve digitale producties”.

Jong talent
Snakeware kiest voor Groningen vanwege de strategische locatie, het aanwezige jonge talent en de veelbelovende technologische ontwikkelingen in de stad. “Wij willen dicht bij jong talent zitten en Groningen is booming op dat gebied”, aldus Van der Meer. In eerste instantie begint Snakeware in de Martinistad met een team van zes mensen, dat snel moet uitgroeien tot minimaal tien man. “Met deze mensen gaan we opdrachtgevers in binnen- en buitenland helpen bij hun digitale transformatie.” Snakeware is onder meer op zoek naar full stack developers, .Net-specialisten, PHP-programmeurs en frontend developers.


Voor de leiding van het team koos Snakeware voor de ervaren Bas Holtrop, die eerder mooie resultaten wist neer te zetten bij The Factor E en Alledaags. Holtrop wordt COO van Snakeware. Van der Meer ziet het als een win-winsituatie. “Niet alleen combineren we onze bewezen processen, werkwijze en kwaliteit, we vullen dit ook aan met de ruime ervaring van Bas. Zo kunnen we nu, net als in Amsterdam en Sneek, ook vanuit Groningen onze huidige opdrachtgevers bedienen en nieuwe digitale partnerships opzetten.”

Hoogwaardige techniek
Holtrop ziet het als zijn eerste taak om teams goed te laten draaien. “Techniek is mensenwerk”, zegt hij nuchter. “Je maakt het verschil door mensen harmonieus te laten samenwerken. In de technische oplossingen van Snakeware staat immers diezelfde mens centraal. Onze toepassingen zijn bruikbaar en mooi, met daaronder bijna onzichtbare maar hoogwaardige techniek.”

“In mijn loopbaan is onbevangen nieuwsgierigheid altijd de rode draad geweest”, vervolgt Holtrop. “Het is mijn kracht om oplossingen te vinden die niet alleen innovatief, maar vooral ook doeltreffend zijn. Die visie deel ik met Snakeware en daarom heb ik enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

 

Wij kijken naar talent. Wij kijken naar doorzettingsvermogen en of iemand past bij het Snakeware DNA. Iemand die er niet voor terugdeinst om te leren, te inspireren, kennis te delen en te streven naar perfectie. Iemand die vooruitkijkt, het podium durft te pakken en die op vrijdagmiddag met ons proost op een geslaagde week. Beschik je over deze attitude en bagage en wil je meewerken aan onze innovatieve digitale producties kijk dan bij de actuele vacatures of meld je bij ons.