Snakeware, snelste bureau van het Noorden tijdens de Emerce Kart Cup 2017

ewoud_faber_01
Ewoud Faber

“Meedoen is belangrijker dan winnen”, zegt een medewerker van een collega bureau tegen mij. “Het is gewoon een gezellige activiteit met allemaal digitale bureaus en ja, daar zitten ook bloed fanatieke tussen, zegt een ander.”

 

Vrijdag. Niet zomaar een vrijdag. En zeker niet een vrijdag waar meedoen belangrijker is dan winnen. 33 bureaus tot op het bot gemotiveerd om de Emerce Kart Cup te winnen. Ja, die ene cup met van die grote oren. De Champions League onder de digitale bureaus, door Emerce op één kartbaan bij elkaar gebracht.

 

Strakke gezichten voor race 1. Een heat van 60 minuten. Verplicht 5 keer wisselen. De twintig snelste tijden gaan naar de finale. We stappen in kart 4. We worden ingehaald door echte ‘stigs’. Eigen helmen op, raceschoenen aan. Teams die de weken ervoor de baan hebben verkend. En wij maar hard roepen: “Trainen is voor talentlozen.” In dit uitzonderlijke geval blijkt dat toch anders uit te pakken. We kunnen het tempo niet halen dat andere teams wel rijden. Het ligt aan onze kart. Nee, dit keer is het echt! Onze kart is gewoon niet vooruit te branden. Het kan niet anders, want wij zijn goede coureurs. Gelukkig weet Ate een oplossing en hij zorgt ervoor dat hij een wiel van de kart af rijdt. Geen brokken. Geen schade. Snel overstappen in kart 26. En dan slaan we als echte Duitsers in de laatste ronde toe! Ewoud rijdt een 55.76, genoeg voor de 17e startplek op de grid in de finale run.

 

Toine is de snelste!

 

De finale.

Uitzweten, snel een hap eten naar binnen en weer door. Wat is onze pitstop strategie? Snel overleg. We zijn het eens. Toine begint, Arjen als tweede, Remco als derde, Stefan als vierde, Ate als vijfde en Ewoud zorgt ervoor dat we veilig over de finish komen. Kan niet meer mis gaan, zou je denken. Na een vlammende start, met hier en daar wat duwtjes van Toine, positioneert hij ons op de 15e plek. Een geoliede pitstop en Arjen kan gas geven. We rijden mooi mee in het veld, maar in ronde 6 gaat het mis. Een mooie pirouette. We staan verkeerd om in de baan. Tijdverlies. Veel tijdverlies. We rijden 90 seconden achter de nummer 19. Het is alles of niets. Remco neemt het stuur over. Een steady sessie. Keurige rondetijden. Stefan dicht het gat en zorgt voor de aansluiting. Nog 24 minuten op de klok. Ate klapt zijn vizier van zijn helm dicht. Game face on. Gas op die lolly. We gaan hier geen laatste worden. We proberen links in te halen. We proberen rechts in te halen. Taaie rakkers. We pakken twee plekken. Laatste pitstop. Op naar de finish. De kart is goed opgewarmd. Rondjes van 55 seconden. In de laatste ronde persen we er een 54,67 uit. Een 14e plek is dan een mooi resultaat. 

 

Oké, oké, meedoen is toch belangrijker dan winnen.

 

Omdenken.

Omdat onze westerse concullega’s onze stijl van marketing en pr wel waarderen, gooien we hem er gewoon in: Met de 14e plek is Snakeware het snelste bureau van het Noorden. Pakken we toch nog een titel.