Snakeware verandert

ATE vd Meer24514b
Ate van der Meer

In 2017 hebben wij onze werkwijze geheel gewijzigd. Tegenwoordig werken wij volledig Agile, middels scrum en bijbehorende sprints. De weg die wij hierin bewandelen, als groeiende en ontdekkende organisatie, gaat heus niet zonder horten of stoten. Daar zijn we ons van bewust. Want veranderen voelt altijd eerst een beetje 'vreemd'. Dit voor zowel teams als opdrachtgevers. Maar wat houdt die nieuwe werkwijze nu eigenlijk in? Dit lichten wij graag kort en bondig toe. 

 

De effectievere nieuwe werkwijze levert veel meerwaarde. Scrum omarmt veranderingen en biedt de flexibiliteit in projecten om in te spelen op de onvoorspelbare toekomst. Het biedt ons gezamenlijk de mogelijkheid om hier sneller op in te spelen.

 

Centraal binnen de werkmethode van scrum staat samenwerking. Een (pro)actieve deelname van zowel team als opdrachtgever is ‘key’ om snellere en betere producties op te leveren. Door deze korte time-to-market, een sprint duurt maximaal een maand, voegen wij snel waarde toe voor de eindgebruiker.

 

Om die samenwerking in goede banen te leiden werken wij met dedicated teams. Het grote voordeel hiervan is dat teamleden goed op elkaar zijn ingespeeld en veel kennis hebben van eerder opgeleverde producten. Dit geeft ons, naast 'value for money, focus op resultaat en kwaliteit.

 

Zo hebben wij onder andere meerdere testspecialisten aan de teams toegevoegd om de kwaliteit van de eindproducten naar een hoger level te tillen.

 

Bij succesvol samenwerken is het handig dicht bij elkaar te zitten, daarom hebben wij, naast ons hoofdkantoor in Sneek, ook een kantoor in Amsterdam geopend. Binnenkort zal Groningen volgen. Naast een geografische spreiding biedt dit ons de mogelijkheid om samen te werken met talent in de regio. Bovendien zitten we fysiek dichterbij en kunnen wij sneller ter plaatse zijn bij onze opdrachtgevers van vandaag en morgen.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat Agile werken middels scrum en de uitbreiding van onze vestigingen, teams en expertise, er allemaal toe bijdragen om samen met onze opdrachtgevers voor lange tijd plezierig en resultaatgericht samen te werken.