Uit de storm

ATE vd Meer24514b
Ate van der Meer

Terug naar het optimisme, de inventiviteit en innovatiekracht die je van ons gewend bent.

 

Na vele weken binnen zitten, er liggen alweer ruim 90 dagen coronacrisis achter ons, zijn we met ons schip en bemanning een heel eind door de storm in, rustiger vaarwater. Of dit nu slechts het oog van de storm is, stilte voor de storm, of dat we het ergste nu wel gehad hebben? Wie het weet, mag het zeggen. Wat we wel weten is dat het virus niet zomaar plotsklaps verdwenen is, dus de onzekerheid blijft. Inmiddels is de anderhalve meter polderoplossing zo’n beetje ingeburgerd en mogen we stapje voor stapje weer wat meer met elkaar. Het dagelijks checken van de coronalijstjes en aantallen IC- opnames of aantallen doden verdwijnt gelukkig, door de steile afnames, naar de achtergrond. TV, social media en dagelijkse praat gaat weer over andere onderwerpen dan Corona. Daar ben ik blij mee, want we moeten onze blik richten op de toekomst. Want juist nu het even stil is op het water kunnen we kijken of het schip geen averij heeft opgelopen, of de bemanning nog gezond en vitaal is en of we, na her en der repareer- en herstelwerk, de toekomst weer met optimisme tegemoet kunnen treden.

 

We varen met het optimisme, de inventiviteit en innovatiekracht die je van ons gewend bent, de tweede helft van het jaar tegemoet. Nog even terugkijkend hebben we ruim 90 dagen met het hele team keihard gewerkt om onze opdrachtgevers verder te helpen met hun digitale vraagstukken en uitdagingen. We hebben nieuwe opdrachtgevers welkom mogen heten en in het diepst van de crisis met raad en daad bijgestaan. Met elkaar gaan voor resultaat. Voor duurzame relaties. Duurzaam resultaat. Dit werpt de afgelopen weken zijn vruchten af. We krijgen mooie aanvragen van zowel bestaande als nieuwe opdrachtgevers. Uit heel het land weet men de weg naar Snakeware via LinkedIn, Whatsapp, conference calls en sinds enkele weken, met gepaste afstand, ook weer fysiek te vinden. Ondanks het pessimisme en de soms uitzichtloosheid, want ja, hoe lang duurt een intelligente lockdown en wanneer mag iedereen weer echt ouderwets los, denk ik dat er altijd kansen ontstaan, ook ten tijde van crisis. Want wat ik wederom geleerd heb van deze, voor Snakeware alweer derde crisis, is dat je heel goed moet kijken naar de onderliggende problemen die een crisis veroorzaken of verergeren. Producten en diensten van dichterbij halen, denken om onze planeet en de natuur en een socialer evenwicht en inclusieve maatschappij is waar iedereen naar smacht.

 

Met ons team gaan we er altijd vol voor. Geen ongebreideld opportunisme, maar goed doordachte plannen voorzien van degelijke en betrouwbare software en services, die onze opdrachtgevers elke dag letterlijk en figuurlijk op voorsprong zetten. Intern hanteren we het adagium ‘underpromis, overdeliver’. Dat begrijpt iedereen en dat kun je elke dag waarmaken. Of je nu de frontoffice runt, designer bent of de meest complexe data via slimme code aan elkaar koppelt. Hiermee maken we waar wat we beloven: duurzame relaties. Gaan voor lange termijn en continuïteit is wat ons bij Snakeware als sinds 1995 drijft. Wel volgens de nieuwste ideeën en inzichten en ook door het los durven laten van oude gewoonten en tradities. Altijd met de kop in de wind, want frisse wind zorgt voor verfrissende en vernieuwende ideeën. We kijken dan ook met optimisme naar de horizon en zien groeikansen! Groei je met ons mee? We delen namelijk graag onze kennis, kunde en verfrissende ideeën met je om jouw bedrijf, merk of omzet te laten groeien en bloeien

 

Fotocredits: Wiki - Ludolf Bakhuizen Dutch Vessels on the Sea at Amsterdam