Een dag uit het leven van back-end developer Kevin

kevin_snijder_01
Kevin Snijder

Maandag 7:30, Leeuwarden. Mijn wekker gaat, rustig aan begin ik mijn dag. Drie kwartier later moet ik in de trein van Leeuwarden naar Sneek zitten. Daar doe ik vervolgens rustig een sudoku terwijl ik naar Portugal. The Man luister.

We worden in deze tijden uiteraard aangemoedigd om thuis te werken, maar door de bouwwerkzaamheden rond mijn huis is het een stuk prettiger op het kantoor. (En natuurlijk mis ik mijn collega’s en de Gashouder stiekem een beetje.)

 

8:45, de Gashouder, Sneek. Ik arriveer op het kantoor, de meeste collega’s zijn al aanwezig. Wanneer ik naar binnen loop wordt me enthousiast een goede morgen gewenst, we praten gezellig wat bij, pakken de eerste koffie en vervolgens verplaats ik me naar het Research & Development kantoor waar Erwin al op me zit te wachten.

 

Binnen dit speciaal opgerichte team werken we normaal erg veel aan de bestaande producten van Snakeware, zoals bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten voor ons Snakeware.Cloud platform. We werken in “sprints” maar deze sprint hebben we een project waar het hele team samen aan kan werken, tof! We gaan met zijn allen in de sprint bezig met een nieuwe webshop variant voor BLoks. Met dit project willen we zorgen dat er een snelle en betaalbare manier is om bij ons een webshop aan te schaffen.

 

De taakverdelingen zijn al gemaakt en we kunnen meteen aan de slag. De webshop wordt gemaakt met een nuxt front-end en een .Net Core back-end. Het begin van de dag ben ik deze samen met Erwin aan het inrichten. We proberen er samen voor te zorgen dat we dit project zo kunnen bouwen dat we erg veel van onze code bij andere projecten kunnen hergebruiken. Dit maakt ons leven bij vervolgprojecten een stuk makkelijker.

Halverwege de dag neemt het team de tijd voor een daily stand-up, hierin de Gashouder ook wel gekscherend “De Opstand” genoemd. Hier vertellen we kort en bondig wat we aan het doen zijn en tegen welke problemen we aan lopen. Zo kunnen we makkelijk hulp krijgen van collega’s die misschien al eerder tegen een vergelijkbaar probleem aan zijn gelopen. Deze stand-up verloopt tegenwoordig via Teams, omdat niet ons hele team op het kantoor aanwezig is en dat werkt echt super. Kort daarna komt Stefan naar me toe met een pakketje, het is een brievenbus pakketje van onze klant, Boeket & Co! Een leuke blijk van waardering voor het werk wat we voor ze aan het doen zijn.

 

12:30. Nadat ik heb gegeten en even een balletje heb getrapt met collega’s in de pauze kan ik lekker ongestoord bezig met programmeren. Het is vandaag mijn taak om te zorgen dat er een package komt waarmee we gemakkelijk bevestiging mailtjes en dergelijke voor de webshop kunnen versturen.
Niet veel later krijg ik wat berichtjes van collega’s die een paar bugjes hebben gevonden. Gelukkig hebben die vandaag geen prioriteit, want ik zit goed in de flow. Die pakken we morgen wel op.

 

Ik werk nu iets meer dan een jaar bij Snakeware, in deze tijd heb ik gemerkt dat iedereen hier heel erg warm en verwelkomend is. Van de blije groeten in de ochtend en de babbeltjes tussendoor tot de gezellige vrijdagmiddagborrels in onze eigen kroeg (!). Ik krijg hier de ruimte op mijn eigen planning te werken en om ondertussen ook nog de laatste stappen van mijn studie af te ronden.

 

Ben je op zoek naar een stage? Of ben jij de .Net developer die wij zoeken? Solliciteer dan nu en sluit je bij ons aan!