Schenk je wel verse koffie in je webshop?

tina_kats_01
Tina Kats

De afgelopen maanden is de lokale ondernemer meer dan ooit gesteund door vooral zoveel mogelijk voor lokaal en dichtbij producten en diensten af te nemen. We zijn ons gaan realiseren dat al die lokale helden een heel belangrijk onderdeel zijn van onze samenleving. Goedkope spullen van AliExpress? Nee, liever even bij de fietsenmaker om de hoek kijken, want ook hij moet de crisis door. De tijd van stuntprijzen en de race to the bottom lijken voorbij, we investeren graag in kwaliteit, de persoonlijke service die we hierbij krijgen en het goede gevoel dat dit ook nog eens geeft. Doordat we weer meer lokaal kopen wil je deze klanten natuurlijk wel vasthouden door een goede service te blijven bieden.


Het voordeel van een fysieke shop is het persoonlijk contact en de expertise en service die we ervaren. Een vlag wappert aan de gevel, de deur staat open, je wordt meteen hartelijk begroet bij binnenkomst, én je krijgt een vers kopje koffie aangeboden terwijl je die andere kleur schoenen ook nog even gaat passen. Belevenis, daar draait het om in de retail. Echter, je wilt deze service en klantervaring niet beperken tot de fysieke vierkante meters van jouw winkel maar dit juist nu ook doortrekken naar de webshop. Online wil je de bezoeker ook bij de hand kunnen nemen en deze binnen enkele kliks naar het gewenste product kunnen leiden. Maar hoe doe je dat?

 

In een fysieke winkel heb je veel persoonlijk contact met je klanten. Dat begint al bij de begroeting bij binnenkomst. Het begeleiden van het verkoopproces en dit houdt niet op bij het afrekenen. De aftersales is minstens zo belangrijk net als mogelijkheden bieden en bedenken, bijvoorbeeld in de vorm van loyalty, om klanten niet aleen blij maar ook vaker terug te laten komen. Of mooier nog weer een ambassadeur van jou winkel te maken.

 

Bij een webshop is het natuurlijk toch wel wat anders. In tegenstelling tot een fysieke winkel kan een online bezoeker op verschillende manieren binnen komen. Via social media, een AdWords advertentie, zoeken en vinden in Google op de home pagina? Of misschien wel direct op een product pagina. En dan mis je ook nog mogelijkheid om de klant persoonlijk te begeleiden. Althans niet zoals we gewend zijn. Juist daarom is het zo belangrijk dat de bezoeker vindt wat hij zoekt. Op een laagdrempelige en gemakkelijke wijze en liefst zonder dat het lang duurt.

 

Zo denk Ik dat het steeds belangrijker wordt dat bezoekers direct contact op kunnen nemen. En dat ze ook weten met wie ze contact opnemen. Direct contact via WhatsApp of Facebook Messenger. Je webshop bezoeker zit immers ook op Facebook en appt waarschijnlijk net als jij en ik. Waarom zou je iemand verplichten om via een contactformulier, telefoon of mail contact met jou op te nemen als het ook via zijn eigen vertrouwde Messenger of Whatsapp omgeving kan.

 

Ook is het belangrijk dat de webshop mobiel vriendelijk werkt. Een webshop bevat vele verschillende pagina’s met verschillende processen. Je wilt dat een potentiele koper het product waar hij geïnteresseerd in is, goed kan bekijken en eenvoudig tot aanschaf over gaat om de kans op teleurstelling en daarmee een slechte ervaring te voorkomen. Een responsive design waarbij er echt oog is voor de bezoeker en zijn gebruikersgewoontes zorgt ervoor dat de klant een optimale gebruikerservaring heeft gehad en ook terug zal komen op je website.

 

Al deze zaken. Mobiel vriendelijk, laagdrempelige communicatie, snel zoeken en vinden selceteren, kopen en betalen hebben wij voor je samengebracht in ons nieuwste product.

Met BLoks is het heel eenvoudig om een chat functie in de vorm van bijvoorbeeld WhatsApp aan je website of webshop toe te voegen. Ook hebben we een state of the art “mobile first” design gemaakt zodat elke bestelling, mobiel of op desktop, altijd soepel en snel zal verlopen voor de klant. Met andere woorden schenk je wel verse koffie in je webshop? Check het eens even en bij twijfel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op over BLoks of één van onze andere slimme oplossingen voor (e)commerce, dan vertellen we je graag hoe we samen resultaat gaan behalen met blije en tevreden klanten.