Snakeware introduceert: Snakeware.Cloud BLoks

tina_kats_01
Tina Kats

Snakeware heeft onlangs een nieuw CMS gelanceerd: Snakeware.Cloud. Een snel, betrouwbaar en schaalbaar content managementsysteem (CMS), dat uitermate geschikt is voor het middensegment in CMS-oplossingen.

 

Wat het eerst door Snakeware wordt vrijgegeven, is het zogeheten BLoks. Met BLoks biedt Snakeware de mogelijkheid om op een snelle en simpele manier futureproof websites en webshops te ontwikkelen die door de scherpe tarieven en gebruiksvriendelijke mogelijkheden voor iedereen toegankelijk zijn. BLoks zijn de bouwstenen waarmee elke website ingericht wordt. Snakeware heeft een grote bibliotheek van BLoks ontwikkeld waarmee wij uw website(s) of webshop(s) kunnen samenstellen. “Wij maken hierbij gebruik van de technologie van Snakeware.Cloud en richten hiermee samen met u uw op maat gemaakte website of webshop in”, aldus Tina Kats van Snakeware.

 

Met een eenmalige investering vanaf vierduizend euro voor setup, design en content en 64 euro per maand heb je op 1 domein, inclusief hosting, een goed communicerende site live. En voor een eenmalige investering van 6000 euro voor setup, design en content en 128 euro per maand een resultaat gedreven webshop. Snakeware biedt ter introductie bij de BLoks sites een websitemediapakket ter waarde van 2500 euro gratis aan.


Starten met BLoks
Starten met BLoks is heel eenvoudig. Tina Kats inventariseert, via een conference call, al je wensen en vertaalt dit via de BLoks Site of Bloks Shop in een heldere opzet en begroting. Door het maandelijkse abonnement hoef je technisch nooit meer zaken te updaten. Snakeware zorgt dat je website of webshop altijd technisch bij de tijd blijft. Uiteraard kun je er na de realisatie van je website of webshop voor kiezen om content periodiek te updaten. Deze werkzaamheden hoeven niet alleen te bestaan uit het verder uitbouwen, het kunnen ook nieuwsbrieven zijn, of het verzorgen van social media campagnes, fotografie van nieuwsitems en het maken van YouTube content. Deze werkzaamheden kunnen ook continue doorlopen. Snakeware bedenkt dan een jaarplan, specifiek voor jouw bedrijf en binnen jouw budget. De werkzaamheden worden vervolgens uitgevoerd tegen een vaste prijs per maand, die in overleg worden afgestemd.


Snakeware.Cloud

Bovendien start Snakeware met het toelaten van partners voor het bouwen van sites en shops op het BLoks principe, of voor complexe producties op één van de andere Snakeware.Cloud opties. Snakeware.Cloud is hiermee voor het eerst beschikbaar als CMS-oplossing voor andere digitale bureaus die meer in willen inzetten op het creëren van award winning producties en waarbij de marketeer de totale regie in handen heeft.


“Onze software wordt al ruim 20 jaar succesvol ingezet voor onze opdrachtgevers, maar nu is het tijd dat ook andere digitale bureaus en marketingspecialisten snel en veilig gave producties kunnen gaan maken met Snakeware.Cloud”, zegt Ate van der Meer, Chief van Snakeware. Er zijn een aantal opties in de CMS-markt beschikbaar. Om te beginnen zijn er partijen zoals Wix en Jimdo, waar iedereen een simpele website mee kan bouwen. Maar wanneer men meer functies wil, al gauw moet opschalen en bij een andere partij uitkomt. Open source is een voorbeeld waarbij snel gekozen wordt voor WordPress, Drupal, of Umbraco. Voor open source ligt de verantwoordelijkheid bij iedereen en niemand en vaak laat dit, onder andere op het gebied van security en snelheid, te wensen over. SiteCore en Kentico zijn voorbeelden van de grote CMS-aanbieders. Echter dient hier ook fors voor betaald te worden. Bedragen van 100.000 euro op jaarbasis zijn eerder regel dan uitzondering. Er is momenteel geen middensegment en in dit gat springt Snakeware.Cloud, als oplossing voor partijen die op zoek zijn naar vervanging van te dure en complexe content managementsoftware.

 

Snakeware.Cloud, ons Digital eXperience Platform, is ontwikkeld met een open visie. Het CMS-platform is een uitermate geschikt platform voor het maken van koppelingen met een grote verscheidenheid aan databronnen, zoals CRM-systemen, ERP-systemen, en reserveringssystemen. Snakeware.Cloud gebruikt veel open standaarden, API's en past de nieuwste middleware en front-end frameworks en technieken toe.

 

Snakeware.Cloud richt zich op marketeer en front-end developer

Het platform bedient de marketeer, die door de modulaire uitbereidingen, zoals Google Analytics en Google Ads, zijn eigen omgeving creëert binnen het CMS. Maar ook de ontwikkelaar wordt enthousiast van Snakeware.Cloud, die zich niet langer meer beknot voelt door de front-end beperkingen van een standaard CMS.  

Met Snakeware.Clouds intuïtieve dashboard kun je allerlei data gedreven e-commerce oplossingen beheren. Zoals websites, webshops, narrowcasting (digital signage), interactieve kiosken, intranet, of zelfs print en altijd op een gebruiksvriendelijke manier.

 

Snakeware.Cloud wordt constant gecontroleerd en automatisch voorzien van updates en upgrades. Het wordt periodiek gecontroleerd door een derde partij, op zoek naar mogelijke zwakke plekken in de architectuur en code. Door voortdurend te investeren in zowel Snakeware.Cloud als de middleware ervan, houden we de omgevingen die we bouwen en beheren voor onze klanten veilig. Privacy en veiligheid zijn speerpunten binnen de projecten die Snakeware met haar klanten uitvoert.

 

Meer info? Klik dan hier.
Of neem direct contact op met Tina.