Het grootste mediahuis van Nederland.

Opdrachtgever DPG Media
Sector Media
Services UX/UI design Front-end development Strategie Back-end development Discovery Snakeware.Cloud

De uitdaging

Het grootste mediahuis van Nederland, met 1200 journalisten die dagelijks werken aan kwaliteitsnieuws. Op papier in krant en magazine, via web en app op tablet en smartphone. In tekst, beeld, geluid en video.

 

Een toonaangevende uitgever van nationale, regionale en lokale nieuwsmerken, radio en websites; AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool, Tubantia, De Gelderlander, BN DeStem, de Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, vele huis-aan-huiskranten, ADR Nieuwsmedia, de Ondernemer, NationaleVacaturebank.nl, Intermediair.nl, Tweakers.nl, Hardware.info, Reclamefolder.nl, Independer, Autotrack.nl, Sportnieuws.nl, MyChannels, indebuurt.nl en Qmusic. Gevestigde merken, met zorg en aandacht gemaakt. Merken die je kunt vertrouwen. Ook als het gaat om bereikcijfers en views. Inzichtelijk en transparant.

 

Voor al deze merken werd door DPG Media gezocht naar een digital partner die, op basis van betrouwbare tooling, impact kon maken m.b.t. market automation en digital asset management. DPG Media wilde een platform waarmee ze alle soorten van 1-op-1 marketing online en offline konden gaan realiseren, stroomlijnen, optimaliseren en borgen.

Future proof

Gedurende de selectie kwam Snakeware als hybride bureau meermaals bij DPG Media aan tafel. Kennis delen, Snakeware software mogelijkheden bespreken. Delen van visie op market automation, content management, headless omgevingen, nieuwe frontend frameworks, als ook future proof tooling rond asset management. DPG Media en Snakeware vonden elkaar in zowel toe te passen Microsoft Framework en de Snakeware software expertise, als ook de veelzijdigheid van de api gestuurde output van het platform, waardoor DPG Media met eigen teams van frontend specialisten allerlei dynamische sites kon samenstellen om via de Snakeware software aan bezoekers relevante content te serveren.

MADAM

Het systeem heeft de naam MADAM meegekregen: ‘Market Automation Digital Asset Manager’. Ruim een jaar heeft een team van Snakeware developers in Sneek gewerkt aan de oplossing, die zowel werkt op Microsoft Azure als op Amazon Web Services, gebruik maakt van allerlei API’s en in staat is razendsnel dynamische content pagina’s te serveren. Het programma is gekoppeld aan diverse databronnen van DPG Media, waardoor het continu wordt gevoed met realtime data uit alle voor DPG Media relevante bronnen.

Marketeer en frontend samen in de lead

Marketeers van de uitgeverij zetten, middels de gebruiksvriendelijke dashboards en content management mogelijkheden binnen MADAM, de grote lijnen van de campagne uit en maken samen met inhouse frontend developers zelf de frontends op basis van de nieuwste frameworks. Door de MADAM API aan te spreken en slimme algoritmen toe te passen, worden aan bezoekers echt relevante en persoonlijke aanbiedingen voorgeschoteld.

 

Johan Nieuwenhuis, CTO en oprichter van Snakeware, spreekt van een ‘uitdagende en innovatieve’ opdracht. “De software die wij hebben gerealiseerd automatiseert én verrijkt alle content en campagnes. Dit stelt marketeers in staat om te werken aan werkelijke 1-op-1 marketingcampagnes, op basis van actuele interesses van bezoekers. Ook kunnen zij de campagnes voortdurend optimaliseren, waarbij de inzichten versnellen. Het systeem wordt daarmee steeds efficiënter.”

 

Naast efficiëntie heeft Snakeware bijzondere aandacht besteed aan een gebruiksvriendelijke interface en handige tools, zoals een geavanceerde zoekfunctie binnen de campagne-omgeving.

Continue doorontwikkeling

Fase één van MADAM is inmiddels gelanceerd en bij DPG Media in gebruik genomen. Fase twee, met doorontwikkeling op basis van data en gebruikersfeedback, is momenteel aan de orde. Door de continue doorontwikkeling en intensieve samenwerking volgen we een mooie flow van wensen, eisen en verbeteringen die allemaal gebruiker en klant gestuurd aangevlogen worden. Inmiddels staat er al een hele mooie lijst klaar, om gezamenlijk de dienstverlening op basis van MADAM nog verder te optimaliseren.

Stevig fundament voor de toekomst

Want waar gebruikers inmiddels de nieuwe software al toepassen voor alle online wervingskanalen van DPG Media en bezoekers daardoor ‘gewoon’ een snel ladende en relevante site zien met heldere conversiepunten en doelen, is er onderhuids veel meer gedaan dan alleen het leveren van een systeem dat gewoon zijn werk doet. Het mooie van dit partnership met DPG Media en eigenlijk alle partnerships die Snakeware met haar opdrachtgevers aangaat, is het samenwerken tussen merk, strategie, processen, design, content en technologie, die door ieders expertise en rol binnen het betreffende partnership tot de bovenstaande resultaten en successen heeft geleid. DPG Media heeft met MADAM een stevig fundament waarop het grootste Mediahuis van Nederland niet alleen groots kan zijn op al die on- en offline media, waaronder vele bekende krantentitels zoals AD, Trouw en Volkskrant, maar ook op innovatieve digitale dienstverlening.

 

Benieuwd naar één van de resultaten? Bekijk het hier.

Meer weten?
CCO
Ate van der Meer
Rockstars
Software Engineer
Ernst Jan Feenstra
Software Engineer
Thom Koenders
Senior Software Engineer
Pier Janssen
Front-end Developer
Arjen Steensma
Creative Director
Jan Hein Plinsinga
Senior Project Manager
Stefan van Ruiten