Add flavour to the web

Opdrachtgever Lucas Bols
Sector Retail
Services UX/UI design Front-end development Back-end development

De uitdaging

De wereld kan niet zonder smaak. Het is dé reden waarom de familie Bols in 1575 haar stokerij is begonnen. Hiermee is Lucas Bols één van de oudste nog actieve bedrijven in Nederland en het oudste gedistilleerde merk van de wereld. Al 440 jaar zijn ze meester in de kunst van het distilleren, mixen en blenden van recepten en smaken in geweldige cocktailervaringen. Aan Snakeware de vraag “Add Lucas Flavour to the web”.

Verjonging

De huidige directie heeft een verjongingsstrategie ingezet. Maar niet zonder de traditionele waarden en normen in het vizier te houden. Vandaag ligt aan vele producten nog steeds de eeuwenoude receptuur ten grondslag. De Master Distiller van Lucas Bols draagt zorg voor de continue kwaliteit. De recepten. De producten en de ontwikkeling van nieuwe smaken.

De historie

De beleving van het unieke en oer-Hollandse merk moest op een passende manier vertaald worden naar het web. Het digital identity team van Snakeware is aan de slag gegaan met het samensmelten van; “People having a good time” en “the history of craftmenship” naar een online concept. Dit concept moest zowel een gedegen uitstraling hebben richting financiële partijen als anderzijds het flitsende richting de bartenders. Een wereld van verschil. Op zoek naar de ideale mix. Een wow factor voor iedereen.

Ik betreur het slechte imago dat jenever bij een groot deel van het publiek heeft. Jenever is een hoogwaardig product waarvan je hoopt dat de consument het op waarde leert schatten.

Piet van Leijenhorst Meesterdistillateur Lucas Bols

Meester

In de afgelopen 440 jaar is Lucas Bols meester geworden in de kunst van het extraheren van smaken uit natuurlijke ingrediënten en het creëren van geweldige cocktailervaringen. Dit heeft ze gebracht waar ze nu zijn, nummer 1. De nummer één likeuren range wereldwijd (met uitzondering van de VS) en wereldwijd de grootste speler in het jenever segment. Add history to your cocktail with the spirits of Lucas Bols.

Resultaat

Een smaakvolle brand website van een uniek en oer-Hollands merk. Pure fotografie rond vakmanschap. Een distilleerderij die nog op dezelfde manier wordt beoefend als ruim vier eeuwen geleden. Vanuit het hart. Een hart van alle producten, de distilleerderij. De wereld van smaak, geur en reuk. Een wereld die schuilgaat achter de glitter en glamour van de bartending. Voor een breed publiek, want in meer dan 110 landen is Bols geliefd. Geliefd om haar likeuren, gin, jenever en wodka. Een grote wereld van cocktails. Met een database van 18.000 recepten heeft Bols de grootste cocktail database van de wereld. Innoveren voor en met bartenders. Laat het jullie smaken en heb veel plezier.

Meer weten?
CCO
Ate van der Meer
Rockstars
Senior Software Architect
Erwin Keuning
Senior Project Manager
Stefan van Ruiten
Senior Information Analyst
Rob Douma
Creative Director
Jan Hein Plinsinga