Met aandacht voor positieve gezondheid.

Opdrachtgever St Jansdal
Sector Zorg
Services UX/UI design Content strategy Front-end development Back-end development SEO

De uitdaging

Met 130 medisch specialisten, 1750 medewerkers en ruim 300 vrijwilligers biedt het regionale Ziekenhuis St Jansdal zorg van een hoge kwaliteit. Het ziekenhuis wordt gewaardeerd om haar persoonlijke karakter. Dit uit zich in een patiënten waardering van een 8,7.

Een volwaardig ziekenhuis blijven dat alle basiszorg biedt. Een ziekenhuis dat zelfstandig zijn beleid bepaalt en tot de beste ziekenhuizen behoort. Een ziekenhuis waar je gehoord en gesteund wordt. Waar je eigen regie hebt op je zorgproces en waar je in een huiselijke sfeer je op je gemak voelt.

 

Je zorgt voor elkaar. Het klinkt simpel. Het klink nonchalant. Maar het zegt alles over de onderlinge betrokkenheid in het verzorgingsgebied van St Jansdal. Want de zorg van St Jansdal is dichtbij als het kan, ver weg als het moet.

De digitale uitdaging

Aan ons de uitdaging om de bedrijfsstrategie en de gebruikersbehoeften samen te laten smelten in een nieuwe digitale ervaring. Om strategie, creatie en content één geheel te laten zijn. Op zoek naar eenvoud. De aandacht voor positieve gezondheid. De hoogwaardige zorg. Het persoonlijke karakter.

 

In verschillende creatieve sessies bouwden wij aan het digitale merk van St Jansdal. Op zoek naar structuur en consistentie voor de gebruiker. We hebben kaarten gelegd, we hebben een wand vol post-its geplakt, we hebben met zijn allen getekend. Van een grote bak aan data naar evenwicht in informatie. Van een complexe, grote navigatie naar begrijpelijke heldere taal. Mensen. Warme tinten. Eenvoud. Overzichtelijk. Want wij geloven dat een prettige omgeving, off- of online, bijdraagt aan de genezing.

De vertaling

De eerste stappen waren gezet. User stories werden geschreven. Stories werden gerefined. Ze werden geprioriteerd. Er werd een informatie-architectuur in kaart gebracht om een helder beeld te krijgen. Er werd getest en getoetst. Er werden keuzes gemaakt: “Blijven de marketing sites op een losse URL, of gaan we deze integreren?” Wij zochten naar evenwicht in de informatie van de specialisme pagina’s. Stap voor stap kwamen we dichtbij het einddoel: de beste online omgeving voor Ziekenhuis St Jansdal haar gebruikers.

Design keuzes

Design, beeld en copy sluiten aan bij de intuïtieve interface; vriendelijk, eenvoudig, persoonlijk. Waarin de kwaliteit van de zorg centraal staat. Waar het simpele en nonchalante “Je zorgt voor elkaar” in verwerkt is. Met aandacht voor positieve gezondheid. Zo maakt Ziekenhuis St Jansdal haar belofte waar.

Meer weten?
CCO
Ate van der Meer
Rockstars
Senior Information Analyst
Rob Douma
Online Marketeer
Adi Mlivić
Front-end Developer
Remco Herrema
UX/UI Designer
Martien Oosterkamp
Senior Project Manager
Stefan van Ruiten