Nothing looks, rides and lasts like a Van Nicholas.

Opdrachtgever Van Nicholas
Sector Retail
Services UX/UI design Content strategy Front-end development Back-end development

De uitdaging

Recentelijk heeft Van Nicholas, The Titanium Bike Experts, hun nieuwe brand website gelanceerd. Samen met het digital identity team van Snakeware hebben ze een hele redesign gedaan van de complete look en feel, inclusief UX/UI, kleurenschema en de webshop met een focus op gebruikersvriendelijk en de beleving van de gebruiker. De lancering van de nieuwe website is de eerste vertaling van de nieuwe Van Nicholas statement “Nothing looks, rides and lasts like a Van Nicholas”.

Over Van Nicholas

Begonnen als Nederlands familiebedrijf, voor ze in 2012 onderdeel gingen uitmaken van het beroemde fietsmerk Koga. Verenigd in de zoektocht om perfectie in modern fietsontwerp te bereiken. Fietsen van Van Nicholas moeten niet alleen mooi zijn, ze moeten ook buitengewoon goed presteren. Buitengewone prestaties worden verspild als de fietsen niet bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Dit is de uitdaging waar ze elke dag voor uit hun bed komen. Hun oplossing? Titanium. In combinatie met experts die bekwaam zijn in hun vak.

Technologie en vakmanschap

Het basisbeginsel van de Van Nicholas filosofie is eenvoudig, ouderwets vakmanschap. Niemand geeft meer om het eindproduct dan de vaklieden wiens naam er op staat. De ontwerper, de producent, de monteur. Maar het feit dat ze in vakmanschap geloven betekent niet dat ze de moderne technologie negeren. Een filosofie die wij ook in onze samenwerking met Snakeware hebben gezocht. Continu in ontwikkeling.

Fietsbeleving

Perfectie in modern fietsontwerp. Een hoogst mogelijke standaard. Ongeëvenaarde klantenservice. Een Van Nicholas beleving die we met trots uitdragen. Het streven om jou de fietsbeleving van jouw leven te geven, voor een leven lang fietsen, waar ter wereld je ook bent. Offline en online. Een website die staat voor kwaliteit en de hoogste prestaties van de titanium Van Nicholas fietsen.

Wij geloven dat ‘Niets er zo goed uitziet, zo lekker rijdt en zo duurzaam is als een Van Nicholas.’ Maar geloof ons niet op ons woord, kijk gewoon zelf op www.vannicholas.com! We hopen dat jij het met ons eens bent.

Ralph Moorman General Manager Van Nicholas

Betreed onze wereld

Ontdek hoogwaardige racefietsen, mountainbikes en toerfietsen, geavanceerde onderdelen en accessoires en kleding met de allernieuwste technologische ontwikkelingen, allemaal met de onmiskenbare, tijdloze Van Nicholas-esthetiek en onze volledige toewijding aan vakmanschap, duurzaamheid en prestaties van topkwaliteit. Als fietsen meer betekent dan het volgen van de laatste modetrends; als jij je fiets als levenslang gezelschap beschouwt en niet het laatste speeltje; als jij gelooft dat vorm en functie even belangrijk zijn, dan hebben wij precies datgene waar je naar zoekt.

Meer weten?
CCO
Ate van der Meer
Rockstars
Front-end Developer
Remco Herrema
Senior Information Analyst
Rob Douma
Senior Project Manager
Stefan van Ruiten
Creative Director
Jan Hein Plinsinga