Business Value

Het effect van Business Value is groei. Hoe komt groei op bedrijfsniveau tot stand? Met geld! Geld is de brandstof van de machine die jij hebt als ondernemer. Met geld laat je de motor draaien en kom je vooruit. Groeien is het effect. Dit doe je door de omzet te verhogen. Dit is waar er geld binnenkomt uit bijvoorbeeld verkoop van een product of dienst. Aan de andere kant door de kosten te verlagen, dit is waar het geld het bedrijf verlaat in de vorm het betalen van bekwaam personeel of de aankoop van grondstoffen of apparatuur voor de productielijn. Deze waarde hangt altijd nauw samen met de duivelse driehoek van geld, tijd en kwaliteit binnen een proces.  

 

 

Business Value: Probleem, doel, middel

Problemen kun je overal vinden als je maar goed zoekt. Dat zijn “kleine verpakkingen” van Business Value. Business Value die nog niet voor je werkt, maar stilstaat. Wachtend op een middel om het doel te bereiken. Het probleem is meestal de huidige – onwenselijke – situatie waarin de omzet niet tot uiting komt of een bepaalde kostenpost te hoog is voor het resultaat dat ervoor terugkomt. Deze symptomen zijn meestal de aanleiding voor een verbetering in het proces, met als gewenst effect: groei. 

 

Die groei, dat is het doel. De grote valkuil is dat het doel in de toekomst ligt. We zijn nu eenmaal niet helderziend, wel berekenend. Als het doel goed gedefinieerd is volgens de SMART-richtlijnen, dan is het haalbaar. En gaandeweg komen er altijd weer nieuwe inzichten waarop je kunt reageren en anticiperen. Belangrijk is die stip op de horizon waar je naartoe werkt, die stip zorgt voor beweging. Beweging, richting groei. 

 

Het middel is het concept dat het mogelijk maakt om in beweging te komen. Dit moet ontwikkeld worden. In de meeste gevallen gaat het om een verandering. Die verandering kan op verschillende manieren plaatsvinden. Ga je naar een hogere klanttevredenheid door de klantenservice te verbeteren met trainingen, waardoor je meer upsell momenten hebt? Of ga je kijken hoe je het productieproces kunt verbeteren door de inzet van kennis en techniek? Of wil je door een onderzoek de content van je website beter laten aansluiten op je publiek? Dit zijn een aantal voorbeelden die groei teweegbrengen. 

 

 

Business Value: Onderzoek, definieer en overwin

Belangrijk is om te onderzoeken hoe je het probleem het beste kunt oplossen. Onderzoek vergt een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn dat er informatie is om de huidige staat vast te stellen, om de juiste afweging te maken op het te behalen doel en je middel zo zorgvuldig mogelijk te kiezen. Het verzamelen van de juiste informatievoor Business Value is best lastig. Snakeware kan je helpen met de Snakeware Data Analytics dienstverlening, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Neem direct contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden voor groei kunnen bespreken!