12-3-2012 Facebook account deactiveren of verwijderen inclusief apps en koppelingen

Facebook account en profiel verwijderen of deactiveren

Wat als je niet langer online sociaal wenst te zijn? Hoe verwijder je een account op Facebook of zorg je dat je account en profiel tijdelijk gedeactiveerd is? Ja het aanmaken van een account en profiel voor social media is altijd een makkelijke zet dit geldt ook voor Facebook, echter voor het uitschrijven en verwijderen van je account en profiel is meer inspanning benodigd. Via dit stappenplan helpen wij iedereen, die zijn account niet langer online wenst te houden of tijdelijk stop wil zetten, op weg om alles rond je Facebook pagina te verwijderen.


Stappenplan
voor het stopzetten of verwijderen van je Facebook profiel: het verwijderen van een account, inclusief alle foto's, tags en berichten.


Account en profiel verwijderen of deactiveren?
De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is wil ik mijn profiel verwijderen of slechts deactiveren. Bij Facebook heb je namelijk beide keuzes. Wat is dan precies het verschil? Simpel als je je profiel deactiveert dan staat het “tijdelijk” uit, maar je berichten in groepen blijven wel staan en je kan nog altijd getagd worden in foto's etc. Wanneer je je profiel echt verwijdert worden alle berichten, tags etc dan dus ook echt verwijderd en zijn daarmee niet meer te vinden binnen Facebook.

 

Stap 1 koppelingen verwijderen
Als je met je Facebook account inlogt bij andere websites en of social media, moet je deze koppelingen eerst verwijderen. Anders wordt je account weer geactiveerd zodra je zo’n website of specifieke social media bezoekt. Bij de meeste websites is het mogelijk om een andersoortige login aan te maken bijvoorbeeld via je Gmail emailaccount of bijvoorbeeld Twitter als je dit nog wel wenst te behouden.

 1. Ga naar Startpagina - Privacyinstellingen.
 2. Klik bij Apps en websites op Instellingen aanpassen.
 3. Bij Toepassingen die je gebruikt zie je een lijst met alle websites en programma's die aan je Facebook account zijn gekoppeld.
 4. Om een Facebook account te verwijderen klik je op: Alle platformtoepassingen Uitschakelen.
 5. Ga naar de websites toe die je nog wenst te gebruiken, log uit, en registreer je opnieuw. Je hebt dan toegang tot deze websites of social media maar dan zonder je Facebook login.


Stap 2 Vergeet niet je Apps en plugins te verwijderen
Gebruik je een Facebook app op een smartphone of tablet? Verwijder deze dan. Verwijder ook eventuele plugins voor Facebook in chatprogramma's en browsers.

Stap 3 Account verwijderen op Facebook

 1. Ga naar Mijn account verwijderen
 2. Klik op Versturen
 3. Geef je wachtwoord op en klik op OK
  Wanneer je je wachtwoord bent vergeten klik je hier
 4. Het profiel wordt verwijderd. Na maximaal twee weken worden alle berichten, foto's en reacties voorgoed weggehaald
 5. Heel belangrijk: het definitief verwijderen van je profiel gebeurt alleen als je het echt níet meer gebruikt: log dus niet in bij Facebook, reageer niet op berichten (zoals friend-verzoeken), klik niet op 'Like' of 'Share' buttons, en log niet in bij websites met Facebook. Doe je dit wel dan wordt je profiel direct weer geactiveerd en heb je al je inspanningen voor niets gedaan en kun je opnieuw beginnen.

 

Deactiveren van je Facebook profiel

 1. Ga naar Facebook deactiveren
 2. Geef een reden op waarom je je wilt afmelden.
 3. Vink desnoods aan dat je geen e-mails van Facebook wenst te ontvangen.
 4. Bevestigen.
 5. Je profiel is nu niet meer zichtbaar. Je berichten in groepen blijven wel staan, en je kan nog getagd worden in foto's.
 6. Ga naar Facebook wachtwoord vergeten
 7. Geef het e-mailadres op waarmee je bent aangemeld.
 8. Je krijgt een mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.


Wachtwoord vergeten, geen nood oplossing vind je hier

 

Met welk e-mailadres ben ik aangemeld bij Facebook?

 1. Ga naar Startpagina - Accountinstellingen.
 2. Het emailadres staat vermeld bij Emailadres.

 

Ik kom er nog steeds niet uit

Je e-mailadres en wachtwoord kwijt, of andere problemen waardoor het niet lukt om je Facebook profiel te verwijderen, neem dan contact op met Facebook via: disabled@facebook.com

Contact opnemen
organisatie*
naam*
e-mail*
bericht*
Vul hier niets in a.u.b.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.