Focuspoint bij afbeeldingen

Een tijdje terug is de mogelijkheid geïntroduceerd om, bij afbeeldingen, met een focuspoint te werken. Met een focuspoint weet Snakeware.Cloud, bij elk artikel waar je de afbeelding toevoegt, welk gedeelte gecentreerd moet worden. Hiermee hoef je niet voor elk artikel of device waar je de afbeelding wilt gebruiken een uitsnede te maken.  Dit scheelt jou werk en bespaart ruimte op de server, doordat er geen losse uitsnedes (lees afbeeldingen) meer hoeven te worden gemaakt.

 

Je kunt een focuspoint alleen aangeven bij een bronbestand. De uitsnedes zijn al een afgeleide van het bronbestand waar je een selectie van de afbeelding wilt laten zien.

 

 

Hieronder volgt een kleine instructie waar je wat kunt vinden.
We gaan de onderstaande foto gebruiken als blog header. 
Standaard staat het focuspoint ingesteld op het midden.

 

In deze blogheader hieronder staat de ballon linksbovenin op de foto ingesteld als focuspoint.

 

 

Maar wat nu, als je de gele ballon rechtsonder als focuspoint wilt?

 

Zoek in de bestandsbibliotheek het bestand op en en klik deze aan.

 

 

Kies op het tabblad 'Voorbeeld' en voor 'Bewerken'.

 

Kies rechtsonderin voor 'Focuspoint instellen'. Je ziet dat het focuspoint plusje in de linker ballon zit.

 

 

Je kunt middels een kruisje aangeven waar het nieuwe focuspoint moet liggen. Deze zetten we nu op de ballon rechts onderin de afbeelding.

 

 

Na deze bewerking te hebben opgeslagen kun je op de pagina bekijken, waar je de afbeelding hebt toegevoegd, of het resultaat zoals gewenst is. Zoals je hieronder kunt zien, is de blogheader nu gecentreerd op de gele ballon.

 

Werkt bovenstaande niet?

Om van deze functionaliteit gebruik te maken, moet jouw website uitgerust zijn met de nieuwste code. Nieuwe code wordt gefaseerd uitgerold en het kan zijn dat jouw website hier nog niet over beschikt. Als je ons even belt, dan controleren we dat en zorgen we ervoor dat jullie website geupdate wordt.