Waar moet je op letten bij het maken van foto's voor je website

janny_reitsma_01
Janny Reitsma

Denk na over hoe je jouw merk over wilt laten komen en maak een plan hoe je dat in de fotografie op je website kunt vertalen

Eenheid in de afbeeldingen is hierbij belangrijk. Als je een bedrijfsreportage laat maken, zorg er dan voor dat de foto's van productfotografie en portreten zoveel mogelijk vanuit dezelfde hoek worden genomen met dezelfde achtergrond en belichting. Bij productfotografie geldt ook focus op details, dat geeft een gevoel van luxe en afwerking. Kijk of je misschien de huisstijlkleuren in elke foto terug kunt laten komen. Zoek naar de gemeenschappelijke deler van je boodschap en vertaal dat in de fotografie.

 

Vraag na wat de technische eisen zijn voor je website

Fotografeer altijd in een zo hoog mogelijke resolutie, dan kun je ze ook gebruiken voor je socials en offline materiaal. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte om het onderwerp van je foto heen is om nog wat af te snijden bij het plaatsen op je website. Een afbeelding moet geschikt zijn voor het tonen in verschillende formaten op je website op smartphone, tablet of desktop. Als er wat ruimte om het onderwerp van de foto zit is dit eenvoudiger te realiseren. In Snakeware.cloud kun je eventueel door gebruik te maken van de focuspoint optie een foto iets anders centreren dan standaard vanuit het midden.

 

Maak het persoonlijk

Mensen willen zich graag kunnen identificeren met je merk en daarom is het goed om echte mensen in plaats van modellen te fotograferen voor je website. Een mooi voorbeeld van hoe wij dat aangepakt hebben is onze teampagina. Te geposeerde foto’s lijken niet echt. Spontane houdingen en handelingen komen sympathiek, positief en betrouwbaar over. Deze foto's zijn gemaakt door onze huisfotograaf Henri Vos.

 

Organiseer en borg

Een nieuwe start met een website geeft vaak veel nieuwe energie en gaat als het ware vanzelf, omdat je naar een doel toewerkt. Zorg ervoor dat je je processen na livegang ook goed inricht, zodat er van tijd tot tijd geëvalueerd wordt, nieuwe ideeën op je contentkalender komen en de daarbij behorende plannen voor fotografie ook ingepland worden. Snakeware heeft, om je daar mee te helpen te helpen, een nieuwe service die we je aanbieden 'Service Design'.

 

Service Design is continue aandacht voor je merk

Wil je nu dat er continu aandacht is voor merkbeleving, customer experience van je site, dan kun je kiezen voor onze dienst 'Service Design'. Dit omvat de volgende key elements.

  • Onderzoek
    In de vorm van design research. Het domein van een service design is van nature omvangrijk en de vragen complex. Er ligt daardoor veel inzicht verscholen bij de verschillende mensen die bij de dienst betrokken zijn.
  • Ordenen
    Het ordenen van middelen in ruimte en tijd, in journeys, maps en met behulp van design systems. Dit is de kern van service design, het ordenen: wat wordt het centrale concept en wat wordt de rode draad? En vervolgens: hoe maken en hoe borgen we dat?
  • Organiseren
    Je organisatie moet in staat zijn om de gewenste merkbeleving, customer experience en user experience te bieden en te ondersteunen. Hoe veranderen verantwoordelijkheden? Welke nieuwe taken ontstaan? Welke nieuwe skills zijn daarvoor nodig?

Wanneer je voor dit abonnement kiest komen we het hele jaar door met allerlei optimalisaties, adviezen en verbeterpunten die er op gericht zijn de lifecycle en het rendement van je online activiteiten te verduurzamen. 

Bij een jaarabonnement van € 960,- per maand krijg je de eerste maand gratis.


Wil je hier vrijblijvend informatie over? Vul dan dit formulier in en we nemen contact met je op.