Hoe link ik naar een anker van een ander artikel?

Het is met Snakeware.Cloud heel eenvoudig om uitgebreide, aantrekkelijke landingspagina's te maken over interessegebieden van je potentiële bezoekers. Door interne links te maken naar de belangrijkste onderdelen van de pagina kun je je bezoekers helpen snel de belangrijkste informatie te vinden. Bijkomend voordeel hiervan is dat je gelijktijdig aan linkbuilding doet voor de zoekmachines. De bots weten hierdoor ook welke onderdelen belangrijk zijn. Kijk hier voor een interessant artikel hierover.

 

Uiteraard weet je al van het bestaan van ankers af en heb je ze vast al eens toegepast binnen een artikel. Wist je dat je ze ook kunt toepassen bij het maken van interne links tussen twee artikelen? Als voorbeeld zal ik een link maken in de introtekst van deze pagina op de help website, naar een plek in het artikel in de sectie 'inhoud' daaronder en de stappen beschrijven.

 

 

Stap 1: Zoek het artikel op en plaats een anker op de juiste plaats in het artikel waar je naartoe wilt linken

 

Stap 2: Geef het anker een id waaraan het te herkennen is en sla dit artikel op

 

Stap 3: Ga naar het artikel waar je de link wilt plaatsen en kies voor een externe link op het woord waarop je de link wilt plaatsen

 

Stap 4: Vul bij externe link achter de # de naam die je bij ID uit stap 2 hebt ingevuld en sla dit op

 

Daarna werkt de link die je bij het intro artikel gemaakt hebt en verwijst deze naar de plek in het artikel die je hebt ingesteld.