Releasenotes

We updaten het CMS regelmatig en we voorzien je hier van informatie.

Changes

Check out ons nieuwe CMS: Snakeware.Cloud

Bij het inlogscherm van CMS, zie je een pop-up verschijnen die je uitnodigt om eens een kijkje te nemen in Snakeware.Cloud, ons nieuwe CMS. Het design is compleet vernieuwd en zorgt voor een betere user experience. Je kunt het via de pop-up bereiken of rechtstreeks via login.snakeware.cloud. Je logt in met dezelfde account gegevens als het huidige cms.snakeware.nl, beide versies kunnen naast elkaar gebruikt worden. Snakeware.Cloud werkt op dezelfde database als je huidige CMS versie. Dat betekent dat wat je in de cloud versie wijzigt ook echt op je website wordt aangepast.

 

Wanneer je vragen hebt over de werking van het nieuwe CMS kun je deze aan ons stellen op de gebruikelijke wijze. Feedback en ideeën voor de nieuwe cloud versie van het CMS kunnen ook worden doorgegeven via de "Geef Feedback" optie rechtsboven in het menu.

 

 

Focuspoint instellen

Naast het croppen van afbeeldingen dat nu gebruikt kan worden om een geschikte weergave van een afbeelding op desktop of mobiel te krijgen, introduceren we nu ook de mogelijkheid om een focuspoint op een afbeelding aan te geven.

Standaard wordt de afbeelding vanuit het midden gepositioneerd, maar je kunt deze nu verschuiven naar een eigen gekozen plek.

Lees hier over hoe je dit instelt in het CMS.

 

Aangepaste functie kopiëren

We hebben in het CMS een nogal eigenaardige manier om items te kopiëren; Je gaat naar de sectie in de categorie waar je het te kopiëren, artikel wilt hebben en kiest daar voor kopiëren waarna je via een pop-up je artikel kunt kiezen dat je wilt kopiëren.

 

We hebben daar met deze update de veel logischere volgorde, die ook in de windows verkenner wordt gebruikt, aan toegevoegd. Je kunt nu de artikelen selecteren die je wilt kopiëren en vanaf daar de plek kiezen waar ze naar toe moeten. Voor precieze instructie lees je hier verder.

 

 

Small changes

  • Bij title tag en meta description bij de categorie wordt aangegeven wat de optimale lengte is.
  • Bij toevoegen afbeeldingen in de editor worden deze geschaald naar de breedte van de editor van de website. Op deze manier voorkomen we dat er dan hele grote afbeeldingen hoeven worden geladen en toch behoudt je kwaliteit.

Fixes

Bugfix bij weergave labels van formulieren.