Changes

Je account beveiligen met 2-factor authenticatie

Als je deze optie ingesteld hebt bij je account moet je na het gebruikelijke invullen van je wachtwoord, een unieke tijdelijke code invoeren die via een authenticator app op je smartphone, zoals Google Authenticator, wordt gegenereerd.

 

Waarom zou ik dit willen gaan gebruiken?

Multi authenticatie zorgt ervoor dat je gegevens zijn beveiligd door meer dan één manier van inloggen. Je weet je toegangscode, maar doordat iedereen tegenwoordig ook een smartphone heeft, kun je daar een extra beveiliging aan toevoegen door middel van een extra tijdelijke code die door een app wordt gegenereerd. Het biedt meer veiligheid.

 

 

 

Hoe werkt dit in het dagelijks gebruik?

Je vult eerst op de gewone manier je normale wachtwoord in.

 

 

Daarna volgt een scherm waarin je de code invult die je authenticator aangeeft.

 

 

 

 

Daarna ben je gewoon ingelogd in Snakeware.cloud en kun je met het aanpassen van je online kanaal beginnen.

 

Wat is de setup procedure?

Ben je helemaal voor meer veiligheid en bescherming van je account en wil je 2-factor authenticatie gaan gebruiken? Lees hier de setup procedure. Voor beheerders is het mogelijk om het gebruik van 2-factor authenticatie verplicht te maken via gebruikersbeheer.

Geen toegang tot je authenticator app

Het kan natuurlijk voorkomen dat je je smartphone met de authenticator app verliest. Er is altijd een mogelijkheid om een reset link te versturen.

De procedure die je dan kunt volgen lees je hier.

Disclaimer

Het kan zijn dat er om gebruik te kunnen maken van hierboven beschreven aanpassing nog een update van je website nodig is. Onze websites worden gefaseerd voorzien van nieuwe code. Mocht je één van de hierboven beschreven aanpassingen niet zien, neem dan contact met ons op. We gaan dan onderzoeken of we je website kunnen updaten, zodat het wel werkt.