Rich snippets toepassen bij sites met productreviews

Een aantal beheerders van rental sites, die regelmatig in de search console kijken, is het waarschijnlijk al opgevallen dat er sinds een tijdje meldingen in staan over de review fragmenten, waarbij gemeld wordt dat het huidige schema hiervoor rdf.data-vocabulary.org niet meer ondersteund. Dit schema hebben wij ook in sites, waarin bezoekers een rating kunnen achterlaten, geïmplementeerd. Dit wordt volgens dit artikel sinds 6 april jl. niet meer ondersteund door Google. In plaats hiervan moet hiervoor nu schema.org gebruikt worden.

We hebben nu de juiste manier van aanbieden gevonden bij schema.org, waardoor Google rich snippets toont bij de zoekresultaten van bedrijven in de recreatiesector.

Deze optie is in praktijk gebracht bij Euronature, de grootste naturistische reisorganisatie van Nederland en België. Wanneer je zoekt op één van de 130 bestemmingen die zij aanbieden, worden de reviews van de gasten die bij hen geboekt worden in de zoekresultaten van Google getoond als rich snippets.

 

 

Door het toepassen van rich snippets worden de zoekresultaten waarop dit van toepassing is visueel aantrekkelijker en is de bezoeker sneller geneigd om op het resultaat te klikken (hogere CTR). Wanneer er vaker op jouw link wordt geklikt, zorgt dat indirect voor een betere positie binnen de organische resultaten van Google. Bovendien bied je jouw bezoeker een gebruiksvriendelijke oplossing om snel af te kunnen wegen of het zoekresultaat past bij waar hij of zij naar op zoek is. 
 
Wanneer je dit ook wilt voor jouw site, neem dan contact op met ons, dan gaan we dit voor jouw site ook implementeren.