Hoe pas ik de meta description aan van mijn website?

In de zoekresultaten van Google wordt de meta description van de ‘home’ categorie getoond van de hoofd url van je website, zoals dit voorbeeld:

 

 

In Snakeware.Cloud kun je deze wijzigen door naar de categorie ‘home’ te gaan en op het tabblad SEO de meta description aan te passen.

 

 

Een meta description moet niet te lang zijn, dan wordt deze afgebroken in de zoekresultaten. Te kort is ook niet goed, omdat Google dan ook zelf met een ‘beter’ alternatief komt. Ongeveer 160 karakters inclusief spaties is op dit moment ideaal. Snakeware.Cloud houdt de telling bij als je de tekst invult in het daarvoor bestemde tekstvak. Het doel van de meta description is dat het de zoeker overtuigt om verder te klikken naar je website. Key is dus om te bedenken welke bezoekers je aan wilt trekken en welke tekst daarvoor geschikt is. Een meta description zou bij voorkeur altijd met een call to action moeten eindigen, zoals: ‘Vraag een gratis demo aan!’ Of ‘Klik hier.’

Het toevoegen van een relevante meta description aan de ‘home’ categorie is slechts het begin van het optimaliseren van je website. Elke relevante pagina zou een unieke meta description moeten bevatten. En uiteindelijk draait het om goede en relevante artikelen op je website.

Ontbreekt het je op dit gebied aan overzicht en inspiratie om je website te optimaliseren?  Zou je willen dat er eens met een onafhankelijke, scherpe blik wordt gekeken naar wat beter kan op dit gebied bij jullie website? Neem dan contact op met Adi, hij helpt je graag verder met de volgende stap in jullie online activatie.