Onze toolbox

Borging

We zorgen ervoor dat de code die door onze developers gemaakt wordt, geborgd is. Door versiebeheer software toe te passen, kan er gelijktijdig door programmeurs gewerkt worden aan een website, zonder dat code wordt overschreven. Ook is hiermee geborgd dat wat er aangepast is op een eenvoudige manier terug te vinden is. Doordat we deze software gekoppeld hebben aan Bitbucket van Attlassian, is het voor iedereen binnen de organisatie te zien wanneer een user story uitgevoerd is in de code en wat voor code daarvoor is geschreven.

borgingcode

Geautomatiseerd testen

Met een CI/CD (Continuous Integration / Continuous Delivery) straat voeren we een aantal geautomatiseerde tests uit op vitale onderdelen van een website. Mocht er iets gemist zijn door ons team van agile testers, dan vangt dit systeem af dat de website op vitale onderdelen niet meer werkt. Er kunnen geen aanpassingen worden live gezet als een website niet succesvol door de CI/CD straat is gekomen.

geautomatiseerd testen

Foutmeldingen

Als er op een website een fout optreedt, wordt deze afgevangen in een gedistribueerd foutopsporingslogging systeem. Dit zorgt ervoor dat de foutmeldingen overzichtelijk per website worden ingedeeld. Er kan worden gezien wanneer een foutmelding voor het eerst is opgetreden en hoe vaak een foutmelding optreedt op welke devices. Dat is waardevolle informatie bij het verbeteren van de website en om de oorzaak van een bug te achterhalen. Ook kunnen we hiermee pro-actief verbeteringen aan de website doorvoeren.

foutmeldingen

Snakeware.Cloud

Hét online marketing platform waarmee al onze online producties van content kunnen worden voorzien. Het is in eigen beheer ontwikkeld en wordt continue door ontwikkeld. Er zijn websites, narrowcasting systemen, interactieve kiosk oplossingen en  e-commerce toepassingen gebaseerd op het Snakeware.Cloud platform. Snakeware.Cloud werkt intuïtief en is een gebruiksvriendelijk headless CMS. De kracht van het in eigen beheer ontwikkelen en onderhouden van een content management systeem is dat er geen beperkingen zijn in het maken van wat voor online productie dan ook. Alles wat je bedenkt kan hierop ontwikkeld worden.

 

cms

Containers

Je kunt op zichzelf staande onderdelen van de website (microservices) in een container opslaan. Met deze techniek kun je, in plaats van een hele update van je website live te zetten, alleen het onderdeel dat aangepast is uploaden en de rest blijft werken als voorheen. De websites die gebouwd zijn in een dergelijk systeem werken sneller en vergen minder rekenkracht van de servers. Het aanpassen van de code is bovendien minder foutgevoelig.

docker containers

Webcomponents

We maken gebruik van een Javascript framework, in combinatie met webcomponents. Op deze manier verkorten we het development traject van een nieuwe website aanzienlijk! Met deze techniek is het tevens mogelijk om server side rendering toe te passen, wat als voordeel heeft dat Google de pagina's beter uit kan lezen. Bovendien wordt de content van de pagina heel snel geladen. Onze developer Martijn heeft recentelijk een blog over onze ervaring met webcomponents geschreven.

webcomponents