De super webwinkel van Poiesz.

Opdrachtgever Poiesz Supermarkten B.V.
Sector Retail
Services UX/UI design Content strategy Front-end development Strategie Back-end development SEO

De uitdaging

Het Noorden is een bijzonder stukje Nederland. Met weidse natuur, rijke cultuur en eigen gebruiken en taal. Dit alles vertaalt zich in Poiesz. Een familiebedrijf dat zo’n 95 jaar geleden startte in hartje Sneek, de waterstad van het Noorden. Poiesz is de enige zelfstandige supermarktketen van het Noorden en daardoor weten ze wat er leeft en speelt in de regio. Ze maken het boodschappen doen leuker en makkelijker door in hun 68 winkels een passend assortiment te voeren met alles wat dagelijks nodig is. Aan Snakeware werd de uitdaging voorgelegd om dit te vertalen naar een webwinkel, zodat Poiesz ook hiermee super kan zijn.

Minimaal 90 superaanbiedingen

Poiesz heeft elke week minimaal 90 superaanbiedingen voor haar klanten. Deze staan in de weekfolder, maar zijn natuurlijk ook op de website te vinden. En met de komst van de webwinkel kan de klant nu direct overgaan tot het bestellen ervan. Daarnaast is Poiesz één van de eerst supermarkten met een mobiele kassa voor het realtime afrekenen van de boodschappen bij de bezorging tot in de keuken.

Een nauwe samenwerking met korte lijnen waarbij we in een continu proces stap voor stap met elkaar de juiste keuzes maakten. Hierbij hebben we Snakeware ook de ruimte gegeven om hun rol als expert te pakken, zowel op design als op technisch vlak. We zien dat terug in het gebruikersgemak

Marlou Osinga Marketeer Poiesz Supermarkten B.V.

Simpel en snel

Het gehele assortiment van Poiesz, inclusief de nieuwe dienst van maaltijden, hebben wij doorvertaald naar een super webwinkel waar iedereen uit het Noorden simpel en snel zijn boodschappenmandje kan vullen. Alle bestellingen die vóór 23:00 uur worden geplaatst, worden de volgende dag gratis thuisbezorgd of kunnen worden opgehaald bij de Poiesz supermarkt in de buurt.  

De snelheid van de webwinkel is top, helemaal als je weet welke data er ‘achter de schermen’ geleverd en verwerkt moet worden. Kortom, onze Poiesz webwinkel is super. Natuurlijk blijven we samenwerken met Snakeware om de webshop continu te optimaliseren, zodat deze blijft voldoen aan de klantwens

Marlou Osinga Marketeer Poiesz Supermarkten B.V.
Bestel uw boodschappen online bij Poiesz
Vandaag vóór 23.00 uur besteld, morgen gratis bezorgd of ophalen

Samenwerking

Continu bouwen aan resultaat. Met de nieuwste technieken en een helder intuïtief design. Alle data in de webwinkel geïntegreerd en zelfs, in samenwerking met Toshiba, een mobiele kassa voor betalen op locatie. Op een iteratieve wijze versterken van de online propositie van de klant en bouwen aan de data driven commerce omgeving van Poiesz. Hoge ambitie nuchter vertaald. Om dit in samenwerking met onze klant te borgen vindt er voortdurend een think, make, check proces plaats, welke inzichten oplevert die ingezet worden om de digitale omgeving steeds beter af te stemmen op de behoefte van onze klant. De iteratieve samenwerking tussen Poiesz en Snakeware heeft invloed op de snelheid van innovatie en de groei van online binnen Poiesz.

Meer weten?
CCO
Ate van der Meer
Rockstars
CDO
Toine Dinkelberg
Senior Information Analyst
Rob Douma
Software Engineer
Ernst Jan Feenstra
Creative Director
Jan Hein Plinsinga
CIO
Johan Nieuwenhuis