Driven by craftsmanship. Powered by innovation.

Opdrachtgever Hans Boodt Mannequins
Sector Fashion
Services UX/UI design Content strategy Front-end development Back-end development SEO

De uitdaging

Hans Boodt Mannequins, de internationale topleverancier en producent van etalagefiguren uit Zwijndrecht, heeft Snakeware gekozen als digitale innovatie partner. Hoogwaardige, kwalitatieve karakter mannequins, elk met een eigen unieke uitstraling. Elke etalagefiguur voldoet aan de meest recente wijze van conceptueel denken, in combinatie met fantasierijke creativiteit. En die uitdaging gaat Hans Boodt Mannequins al 25 jaar aan, om van een traditioneel product hedendaags design te maken.

Custom made

Alle etalagefiguren worden custom made ontwikkeld en volledig geproduceerd volgens de wensen van de klant en de vereisten van de retailmarkt. Van grote internationale winkelketens tot de individuele retailer, Hans Boodt Mannequins voorziet eenieder van een passende etalagefiguur. Daarin onderscheiden zij zich met state of the art technieken waar het de poses, technische aspecten, specifieke make-up, afwerking in verf, kleur en/of stof betreft.

Data platform

Vanuit de eigen data platform gedachte, die Snakeware al sinds 1999 heeft, is, naast de compleet nieuwe website op basis van dezelfde data, een Augmented Reality (AR) platform gerealiseerd. Opdrachtgevers van Hans Boodt Mannequins hebben doorgaans zeer specifieke verlangens wat de modellen, kleuren en standen van de poppen betreft. Tussen opdracht en uiteindelijke oplevering kan een werkmodel meerdere keren heen en weer gaan voor details en afwerking. Een intensief proces, wat weken duurt. Voor de versnelling van dit proces wordt nu AR ingezet voor de presentatie aan de eindklant. Opdrachtgevers kunnen live via smartphone, tablet of AR-bril, direct het resultaat bekijken en feedback geven. Een aanzienlijke versnelling van de werkprocessen, zowel intern als naar klanten toe.

Perfectie tot in de details

Partijen als Prada, Asics en Louis Vuitton vragen perfectie tot in de details. Doordat de technieken van Apple en Microsoft nu zo goed zijn, kan Snakeware, door slimme rendering, de 3D data modellen van Hans Boodt Mannequins presenteren met perfectie tot in de details. Via het cloud gebaseerde platform, met tooling voor het beheren van 3D data en een API koppeling, worden de modellen gekoppeld. Via een app, met ingebouwde beveiligingsroutines, wordt de data in de vorm van realistische 3D-computergraphics alleen aan bevoegde klanten op locatie getoond.

Door de samenwerking met Snakeware en ons eigen groeiende 3D design team kunnen we een innovatieve designwereld tonen met een product dat de klant aanspreekt

Marco Ouwerkerk The mannequin maker

Innovatie

Een innovatief augmented reality platform voor de internationale fashion industrie. Een compleet nieuwe manier van samenwerken tussen Hans Boodt Mannequins en haar opdrachtgevers door de mogelijkheden die augmented reality biedt. Hans Boodt Mannequins heeft hierdoor de manier gevonden om haar collecties wereldwijd bij klanten en in flagship stores te tonen. Gedreven door vakmanschap, mogelijk gemaakt door innovatie. Een innovatieve designwereld met een product dat uit 1870 stamt. Inspiratie en concepting to the next level.

Awards, prijzen, nominaties

 

Gouden Dutch Interactive Award

Categorie: digitale transformatie

 
 

Nominatie Dutch Interactive Award

Categorie: new interfaces

 
Meer weten?
CCO
Ate van der Meer
Rockstars
Front-end Developer
Remco Herrema
Front-end Developer
Remco van Slooten
Creative Director
Jan Hein Plinsinga
Senior Project Manager
Stefan van Ruiten