Marco Boonstra geeft op agile wijze Quality Assurance inhoud bij Snakeware

ATE vd Meer24514b
Ate van der Meer

Met ingang van 2 januari 2018 is Marco Boonstra bij Snakeware gestart in de functie van Quality Assurance Manager. Hiermee maakt Snakeware weer een stap als expert op het gebied van digitale producties. Marco, 39 jaar, heeft veel ervaring met verander- en verbeterprocessen bij eerdere werkgevers en voelt zich aangetrokken tot het enthousiasme en de frisse kijk op zaken dat Snakeware uitstraalt.  

 

Marco gaat zich niet zomaar bezighouden met testen van opgeleverde projecten, hij gaat zich vanuit het oogpunt van Quality Assurance focussen op het samen met de scrumteams behalen van maximaal resultaat met de opdrachtgevers.

 

 

Uiteraard zal Marco zich ook bezighouden met testen, maar dit zal hij in beginsel vooral doen om kennis op te doen van de gebruikte systemen en tools, de ingerichte processen, de sites van de opdrachtgevers en het meedraaien in de productie om het gehele huidige proces en de mensen goed te leren kennen. Marco’s idee past uitstekend bij het Snakeware DNA, gewoon hands-on invulling geven aan de behoefte om een hogere kwaliteit te gaan leveren, ofwel het testen. Daarnaast zal Marco’s focus vooral liggen op het inrichten en verbeteren van het testen, want dit moet namelijk een structureel en goed ingeregeld onderdeel zijn van het ontwikkelproces. Hij zal onderzoeken welke testsoorten het beste binnen Snakeware kunnen worden toegepast en bij welk type project, welke tools eventueel gebruikt kunnen worden om het testen meer te automatiseren en ook om te bekijken wat er nodig is en ook wie we nodig zijn, om het testen goed te organiseren. Dit alles met als doel het structureel verhogen van de kwaliteit, ofwelimplementeren en verhogen van Quality Assurance (QA) en Quality Control (QC).

 

 

Quality Assurance (QA) en Quality Control (QC) vormen eigenlijk een soort huwelijk, waarbij QA het proces stuurt en QC het proces borgt. Samen vormen ze een kwaliteitsmanagementsysteem. Uiteraard zijn er vele andere kwaliteitsmanagementsystemen welke ingevoerd kunnen worden, maar het is zaak om in de komende tijd te ontdekken wat het beste aansluit bij Snakeware en de producten en diensten die wij leveren. Het invoeren van kwaliteitsmanagementsystemen zal een activiteit zijn waarin Marco samen gaat optrekken met de scrum teams van Snakeware. De invoering van dit nieuwe proces gaat Snakeware op de inmiddels bekende Agile wijze aanvliegen, waarbij middels sprints stappen gemaakt worden. Met als resultaat opdrachtgevers die met zekerheid voor nu en later hun projecten bij Snakeware onder kunnen brengen.